Jay Simpson till Arsenals A-lag

Ikväll ska jag på fest till ett par kompisar till mig. Festen börjar med barnkalas. Deras son fyller år idag. Jag ska ha på mig svart kostym, vit skjorta och randig slips.

Jay Simpson
Jay Simpson från Arsenals reservlag går upp till A-laget. Han är stor och stark. Född den 1 december 1988. Han har skrivit på ett flerårskontrakt. I sann Arsenal-tradion talar man inte om hur många år det är.

Gott Nytt År!

Klippning och Australia

På morgonen åt jag frukost hemma hos syrran. När jag kom hem kollade jag andras bloggar och diskade. På eftermiddag var jag och klippte mig. Ikväll har jag och en kompis sett filmen Australia. Den var bra.


The Viceroys på vinyl

Klockan åtta tvättade jag. På eftermiddag var jag i stan. Var bl a inne i skivaffären Repeat Records. Där köpte jag samlingsskivan Ghetto Vibes, The Viceroys på vinyl. Det är reggae. På vägen hem köpte jag en pizza.

Veckans skiva
Titel: Otis Blue / Otis Redding Sings Soul
Artist: Otis Redding
Utgiven: 15 september 1965
Inspelad: 19 April och 9-10 Juli 1965 i Stax Recording Studios
Bolag: Volt / Atco
Längd: 32,22 minuter
Producenter: Jim Stewart, Isaaac Hayes och David Porter
Detta är Otis Reddings (en av mina favoritartister) bästa platta och en av de bästa soulplattorna genom tiderna. På den här skivan finns hitsen: Respect som även Aretha Franklin fick en hitt med, I´ve Been Loving You Too Long, Shake som The Small Faces gjorde cover på och The Rolling Stones Satisfaction.


Middag och fika hos min syster

Idag har jag varit hemma hos min syster. Hon bjöd på god lax. Senare kom våra föräldra. Då blev det fika med bl a goda bakelser som syrran hade gjort.
Arsenal vann idag över Portsmouth med 1-0. Målskytt William Gallas. 

Waterloo och Wilson Picket

Sitter nu vid datorn och lyssnar på Wilson Picket. Idag gick jag upp klockan åtta. Jag gick och handlade ett fransktbröd som jag hade till frukost. Efter frukosten fixade jag mina räkningar och städade. Sen läste jag om slaget vid Waterloo. Strax efter fem ska jag träffa en kompis.

Wilson Picket
Den 18 mars 1941 föddes Wilson Picket i Prattville, Albama, USA. På 60-talet och 70-talet var han ett stort namn inom soulen. Hans första stora hit kom 1962. Det var låten "I Found Love" med gruppen The Falcons. Han fick kontrakt med Atlanic Records och spelade in i Memphis. 1965 kom hitten "In the Midnight Hour" och året efter kom hitsen "Land of 1000 Dances", 634-5789 Soulsville, USA", "Mustang Sally" och "Ninety Nine and a Half (Won´t Do)" Hitten "Funky Broadway" är från 1967. Hans sista stora singel framgång var "Don´t Knock My Love" från 1971. 1973 lämnade han Atlanic Records och kom till RCA Records. 1991 blev han invald i Rock and Roll Hall of Fame. Hans sista studioskiva kom 1999. Wilson Picket avled den 19 januari 2006 p g a tidigare hjärtproblem. 

Elvis och Aston Villa-Arsenal

Idag har jag lyssnat på två av skivorna från boxen Elvis Walk A Mile In My Shoes. Det är Elvis Presleys 70-tals inspelningar. Dom skivorna jag lyssnade på omfattar hans singlar från detta årtionde.
Ikväll har jag varit på Sir Toby´s  och sett matchen Aston Villa-Arsenal. I första halvlek hade Aston Villa tre målchanser, men det var Arsenal som gjorde mål i slutet. Målskytt Denilson. I början av andra halvlek gjorde Arsenals Diaby mål. Arsenals Gallas fällde en Villa spelar i straffområdet. Det blev straff. Barry satte satte den. I slutet av matchen gjorde Aston Villa mål. Dåligt försvarspel. Målskytt Knight. Tråkigt att Arsenal inte kunde hålla 2-0-ledningen. Arsenal spelade inte vidare bra idag förutom i början av andra halvlek. 

Juldagen med Phil Spectors Christmas Album

Nu är jag hemma igen. Sitter och lyssnar på Phil Spectors A Christmas  Gift For You. Artisterna som är med är: Darlene Love, The Ronetters, Bob B. And The Blue Jeans och The Crystals.
Det var mycket trevligt hemma hos mina föräldra. Jag fick fina julklappar. Av mina föräldra fick jag pengar och strumpor och av min syster fick jag. boken De stora slagen och filmen Arn.

Så var det jul igen

Nu är det jul igen. Ett år går fort. Julen är en trevlig och avkopplande högtid. Nu ikväll ska syrran och jag åka hem till våra föräldra.
På lunchen åt jag och en arbetskamrat pizza.
Arsenals Cesc Fabregas blir borta upp till fyra månader p g a knäskada.


Arsenal-Liverpool 1-1

Det var trevligt hemma hos min syster igår. Hon bjöd på god mat och dryck.
Nu har jag ordnat med alla julklapparna.
Toppmötet Arsenal-Liverpool slutade oavgjort, 1-1. Abebayor blev utvisad och Farbregas blev knäskadad.

Veckans skiva
Titel: The Kink Kontroversy
Grupp: The Kinks, Ray Davies gitarr och sång, Dave Davies gitarr och sång, Pete Quaife bas och sång och Mick Avory trummor
Utgiven: 23 Oktober 1965
Bolag: Pye Records
Producent: Shel Talmy
The Kinks är ett av mina favoritband. Det här är mycket bra platta. Skivan inleds Milk Cow Blues som bl a Elvis Presley har spelat in. Låten It´s Too Late har gruppen Torsson gjort en svensk version på.

En tradition

Idag åt jag frukost hos syrran. När vi hade ätit cyklade vi hem till vårt föräldrahem. Mamma skulle sjönga i kyrkokören. Pappa och min syster tog färdtjänst till kyrkan och jag cyklade dit. Efter att lyssnat på mammas kör på gudstjänsten var vi på Mobilia och köpte en julklapp till av min systers kompisars son. De kommer hem till min syster i kväll. Hennes sambo och bror kommer också. Vi två syskonpar har det som tradition att vi träffas några dagar innan julafton. De senaste åren har även syrrans kompis sambo varit med. Vi ska ha vår tradition ikväll. Den här gången hemma hos min syster.
Arsenal möter Liverpool idag.
MFF-legendaren och f d landslagskaptenen blir ny sportchef i Malmö FF.

Frukost hos syrran

Idag steg jag upp strax efter klockan halvåtta. Vid åttatiden gick jag till min syster. På vägen dit var jag inne på Ambrosia och handlade ett fransktbröd. Efter en god frukost hos syrran gick hon och jag in till stan. Där handlade jag en julklapp till henne. Jag träffade en kompis också. Efter besöket i stan åkte jag och min syster hem till våra föräldra. Där blev det fika. Efter fikan var mamma och jag och handlade mat och dryck inför julen. Mina föräldra bjöd mig på middag.
Nu ikväll har jag suttit vid datorn.

Derrick Morgan
En av mina favoritartister är Derrick Morgan. Han föddes den 27 mars 1940, Mocho, Clarendon Parish på Jamaica. 1959 gick han in i Duke Reids inspelningsstudio (skivbolaget Ilse Treasure). Tidiga låtar med honom är: Fat Man, Forward March, Be Still, Blazing Fire samt duetterna med Millicent "Patsy" Todd, Housewives Choice, Feels So Fine och Are You Going To Merry Me. Med låten Housewives Choice började den legendariska rivaliten mellan Morgan och Prince Buster(också en av mina favoriter)som anklagade honom att själa hans idéer. Anhängare till de båda artisterna dradbbade samman. Slutligen fick regeringen iscensätta en fotografering som skildra de båda artisterna som"vänner". Den rivalitet kan mycket väl har varit ett knep för att öka intresset för skamusiken.
Några låtar från rock steadytiden (åren 1966-68) är: Tougher Than Tough (Rudie In Court), Do The Beng Beng och I Am The Ruler. Ett par låtar från den tidiga reggaen är: Seven Letters och Moon Hop.
En bra samlingsskiva är:
Derrick Morgan, Moon Hop, Best Of The Early Years 1960-69

Maija Saari till Umeå IK

Idag var jag tillbaka på min arbetsplats igen. Det var skönt att vara tillbaka. Vi hade frukostbullar till morgonfikan. Vi har det varann fredag. Vi turas om att ha det. På lunchen var jag och en arbetskamrat på Any Time. Där åt vi varmrökt lax med ris. MUMS! På eftermiddagsfikan drack vi glögg och hade en musiktävling. Jag hade två fel.
Maria "Berka" Bergkvist blir assisterande tränare i Umeå IK med fokus på framförallt försvarspelet. Hon spelade i UIK åren 1999-2006. En knäskad satte stopp för en fortsättning.
Arsenal får möta Roma i åttondelen i Champions League. Jag tror att Arsenal fixar det.

Maija Saari
Den finska landslagspelaren och lagkapten i det finska laget FC Honka Maija Saari har skrivit på för Umeå IK. Avtalet är på två år. Hon är född den 26 mars 1986 i Vasa. Maija Saari är en vänsterfotad ytterback med mycket god fysik, väl målmedveten och härliga ledaregenskaper. I mitten av januari ansluter hon sig till truppen.

Sovit och lyssnat på ska och reggae

Idag känner jag mig bätte. Ska gå till arbetet imorgon. Jag har sovit mycket.Har också har jag lyssnat på ska och reggae.

Sjuk

När jag kom till min arbetsplats idag månde jag inte bra. Jag månde illa och hade ont i magen. Så jag fick gå hem. På vägen hem handlade jag coka-cola och drickyoggi. Jag har sovit nästa hela dagen.

Återbesök

Jag märke ingenting av jordskalvet som drabbade södra Sverige idag. Jag gick på Amiralsgatan i Malmö när det hände.
Många av mina arbetskamrater märke av det.
På förmiddagen var jag på återbesök på min vårdcentral. Jag var där för att jag har haft eksem på händerna och på andra delar av kroppen. Doktorn tyckte att det såg bra ut. Jag är nästan återställd nu. Skönt


Lax till middag

På lunchen köpte jag en julklapp till mamma. På vägen hem från arbetet köpte jag frimärken till julkorten.
Ikväll har jag lagat mat. Jag la två laxbitar på en liten plåt. Där la jag också skivad potatis. Jag hällde citronsaft på laxen och kryddade den med citronpeppa. Potatisen saltade jag och la smörklicka på. Det fick stå i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter. Jag gjorde en sås till av majonäs, citronsaft och citronpeppa. Det smakade bra.

Veckans skiva
Titel: I Never Loved A Man The Way I Love You
Artiist: Aretha Franklin, sång och Piano
Utgiven: 10 mars 1967
Inspelad: Januari-Februari 1967
Bolag: Atlantic
Producent: Jerry Wexler
Längd: 32,51
Första spåret är den helt underbara Respept. På plattan finns också de fina soulballaderna I Never Loved A Man (The Way I Love You) och Do Right Woman - Do Right Man. Detta är en mycket bra platta med en av mina favoritsångerskor. 

Oavgjort

Matchen mellan Middlesbrough och Arsenal slutade 1-1. Arsenal spelade inte bra. En avspelarna missade att göra mål i öppet mål. Det var en tråkig match.
Efter matchen gick jag och tittade i olika affärer. Klockan fem träffade jag en kompis på Stippes. Efter att ha käkat där gick vi till Royal och såg filmen The Day The Earth Stood Still. Det är en godkänd film.
Idag har jag hälsat på mina föräldra. Syrran var också där. Mamma hade gjort kassler och anans i ugnen. Det smakade mycket bra. Efter middag var mamma och jag och handlade en julgran. Ikväll har jag skrivit mina julkort. När jag skrev dom lysssnade jag på Northern Soul och åt skumtomtar.

Skinheadgirls
Många skinheadstjejer hade/har Chelsea frisyr. Den är kort på om kronan, med fransar på framsidan, baksidan och sidorna. I klädstilen ingår samma kläder som hos killarna bl a jeans, Fred Perry-tröja, skjorta och hängslen, men även kjol och strumpor. De gick i Monkey boots. Det är kängor med lågt skaft. 

Match på Sir Tobys

Klockan åtta var jag nere i tvättstugan och la tvätt i två maskiner, sen gick jag och handlade fransktbröd. När jag kom hem fixade jag frukost. Den bestod av kaffe, skagenröra, bregott och fransktbröd.
Enligt Djurgårdens hemsida är Andrée Jeglertz och Zoran Lukic nya tränare för Djurgårdens herrlag.
Nu ska jag till Sir Tobys och se matchen Middlesbrough-Arsenal.

Andrée Jeglertz till Djurgården?

Efter arbetet var jag inne i skivaffären Repeat Records, Amiralsgatan 27. Där köpte jag This Is Northern Soul, LP-skiva och Blue Blash! med Kenny Burrell och Jimmy Smith, CD-skiva. Kenny Burrell och Jimmy Smith spelar skön jazz.  Det är från 60-talet.
Mycket peka på att Umeå IK:s tränare Andrée Jeglertz nya klubbadress blir Djurgårdens herrlag.

Motown Records
Motown Records grundades den 12 januari 1959 av Berry Gordy i Detriot i staten Michigan. Skivbolaget hette först Tamla Records men bytte namn till Motown Record Corporation 1960. De som först skrev på för skivbolaget var gruppen Matadors. De ändrade namn till The Miracles efter underskrivandet. Andra tidiga artister var Mable John, Barrett Strong och Mary Wells. 1961 kommer Marvellettes Please Mr Postman på första plats på poplistan (de vitas lista). Motown spelade en viktig roll av intergrationen av populär musik.
Till Motown Records kom låtskrivare/producent trion Holland-Dozier-Holland. De lämnade bolaget i början av 1967.
Från 1961-1971 hade Motown Records 110 Topp Tio träffar. 
I Storbritanien gavs skivorna ut på olika etiketter. Utanför Nordamerika blev musiken känd under namnet Tamla Motown.
1972 flyttade skivbolaget till Los Angeles. Den 28 juni 1988 sålde Gordy företaget till MCA och Boston Ventures.
Några klassiker:
Mary Wells - MY Guy 1964
Eddie Holland - Leaving Here 1963
The Miracles - Mickey´s Monkey 1963 ochThe Tracks Of My Tears 1965
Martha & The Vandellas - (Love Is Like A) Heat Wave 1963 och Dancing In The Street 1964
Four Tops - I Can´t Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch) 1965 och It´s The Same Old Same Song 1965
Stevie Wonder - Uptight (Everything´s Alright) 1965
Kim Weston - Helpless
Diana Ross And The Supremes - Come See About Me  1964 och You Can´t Hurry Love 1966
Jr. Walker & The All Stars - (I´m A) Roadrunner 1966
The Temptations - My Girl 1964 och Ain´t Too Proud To Beg 1966
Marvin Gaye - I Heard It Through The Grapevine 1968 och What´s Going On 1971

Film efter arbetet

Idag efter arbetet såg jag och några arbetskamrater filmen Spelman på taket. Vi åt polskmat till filmen. Vi såg filmen i vårt fikarum.
Igår slog Porto Arsenal med 2-0 i Champions League. Båda lagen är klara för vidare spel. Arsenal vilade vissa nyckelspelare.

Hembjuden

Idag på morgonen var jag i scoutlokalen och släppte in en repartör. Han satte in en ny vals i vår kopieringsmaskin.
Efter arbetet var jag hembjuden till kompisar till mig. Dom bor i ett fint hus med en stor trädgård. De bjud på en kycklinggryta med tillbehör. MUMS!

Matlagning

Idag på lunchen var jag inne på Malmö Skivhandel. Där köpte jag James Brown, Gold.
Efter arbetet gick jag hem till min syster. Först  var vi och handlade på Willys. Sen gjorde vi storkok hos henne. Det vi gjorde var köttfärssås och korvstraganoff. Den sist nämnda rätten hade vi också som middag.

Malmös skivaffärer
Musik & Konst
Det är Sveriges bästa skivaffär. Bra utbud på soul, reggae, blues, 60-tals pop m m. De som arbetar där har mycket bra kunskap om gammal musik.
Malmö Skivhandel
Har ett stort utbud på både gammalt och nytt. Jag har beställt skivor hos dom många gånger och nästan alltid har de lyckats få inne det jag har beställt.
Folk & Rock
Även de har bra utbud på gammalt som nytt. Har många klassiker till nice price-pris. De har ett café på bottenvåningen.

En annorlunda dag

Jag har fått eksem på mina händer och klåda på dom och på övriga kroppen. Jag också frossa från och till. På förmiddagen var jag på min vårdcentral. Där fick jag ett recept på salvor och tabletter. Jag tog ledigt resten av dagen. Ikväll har jag varit och hälsat på pappa. Mamma var på julfest med en av körerna som hon är med i. Pappa och jag åt en god köttfärssås som mamma hade gjort. Till den hade vi spagetti.
June Pedersen lämnar Umeå IK för spel i Piteå IF. Tråkigt att hon lämnar UIK men jag förstår henne. Hon fick alldeles för lite speltid den här säsongen. Synd att Umeå IK inte satsade mer på denna unga talang.
Arsenals Rosicky är borta till mars. Han har varit skad sen januari.
Arsenals Ladies slog Chelsea med 4-0 igår.

Veckans skiva
Titel: My Generation
Grupp: The Who
Medlemmar: Roger Dalrey sång, Pete Townshend gitarr, John Entwistle bas och Keith Moon trummor
Utgiven: 3 december 1965
Skivbolag: Brunswick Records
Längd: 36,15
Producent: Shel Talmy
Detta är The Whos debutplatta. Det är deras bästa skiva och dessutom mest energiska och rebelliska. Här finns hitsen MY Generation och The Kids Are Right. Dom låtarna är favoriter till mig. Andra favoriter till mig är: Out In The Street, The Good´s Gone, It´s Not True och A Legal Matter. De gör bra versioner på James Browns Please, Please, Please och blueslåten I`m A Man. Sammanfatttningsvis: en mycket bra platta.

Glöggparty

Idag har jag haft mitt årliga glöggparty. Jag bjöd på tilltugg. Dom som kom vara kompisar, arbetskamrater, mamma, pappa och syrran (som hjälpte mig att ordna partyt). Det blev ett lyckat glöggparty.

Ingen höjdar match men vinst

Idag har jag burit ner saker till mitt källaförråd och städat.
Ieftermiddags var jag på Sir Tobys och såg Arsenal mot Wigan Athietic. Det var ingen höjdar match. Arsenal vann rättvist med 1-0. Målet gjordes av Adebayor. Arsenal hade 2 stolpträffar. Jag såg matchen tillsammans med andra Arsenalsupportar.

Prince Buster
Prince Buster är en av mina favoritartister. Han föddes den 28 maj 1938 i Kingston, Jamaica. Hans riktiga namn är Cecil Bustamante Campell. I tonåren var han en skicklig amatör boxare. 1956 började han sjönga på nattklubbar. När skamusiken kom i början av 60-talet blev han en av de stora artisterna. På Världutställningen i New York 1964 reprenserade han den jamaicanska musiken tillsammans med Jimmy Cliff, Monty Morris, Millie Small och The Blues Busters. 1967 gick låten Al Capone upp på Topp 20 på de brittiska poplistorna. Som bäst kom den på 18:e plats. Samma år gjorde han en turné i Storbritanien. Skivan On Tour är från den turnén. Det är en av de bästa liveplattor som har gjorts.
Prince Buster bor nu i Mami, Florida, USA.
20 låtar
Madness
 Al Capone
 Cincinatti KId
 Earthquake
Judge Dread
Judge Dread Dance
Shaking Up Orange Street
Enjoy Yourself
Hard Man Fe Dead
Dance Cleopatra
One Step Beyond
Big Five
Texas Hold Up
Ten Commadments
Julie
Dog War
Pain In My Belly
Take It Easy
Too Hot
Ghost Dance
Wreck A Pum Pum
En bra samlingsskiva är:
Prince Buster Fabulous, Greatest Hits

Ett avsked

Idag var mina arbetskamrater, f d arbetskamrater och jag på begravning av vår abetskamrat. Hon dog för 3 veckor sen. Det känns overkligt. Vi kom mycket bra överens. Jag saknar henne mycket. Det var en fin begravning. Efter begravning blev det eftersits.

Personalfest

Ikväll var jag på personlfest. Det var mycket trevligt. Vi fick glögg när vi kom. Sen blev det julbord. Det smakade mycket bra. Efter julmaten tog jag en drink som bestod av bl a vaniljvodka. Jag dansade med två av mina arbetskamrater.

Bakning

Idag har det fallit blötsnö över Malmö.
Efter arbetet var jag på scouterna och hjälpte två av mina scoutkompisar med miniorscouterna. Vi bakade pepparkakor och muffins samt gjorde fraschoklad.

Fullt upp

Den senaste tiden har jag haft fullt upp att göra och det kommer att vara så fram till söndag.
En av mina arbetskamrater har nu kommit tillbaka. Hon har varit mammaledig i ett år. Hon kom igår.
Idag efter arbetet har jag bl a handlat och tvättat.

Veckans skiva
Titel: Curtis
Artist: Curtis Mayfield
Utgiven: 1970
Detta är Curtis Mayfields debut album. På den här plattan finns soulklassikerna Move On Up och We The People Who Are Darker Than Blue.Detta är en mycket bra platta av en av mina favoriter inom soulmusiken.

Syrrans nya lägenhet

Idag har jag haft semester. Jag sov till klockan nio. Efter frukosten var jag på Willys och handlade till mitt glöggparty. När jag kommit hem igen och packat upp. Gick jag hem till syrran. Hon har köpte en lägenhet inte så långt ifrån där jag bor. Hon flyttade in i fredags. Det är en mycket fin lägenhet. Jag hjälpte henne att komma till rätta. En kompis till min syster var också med.
Ikväll har jag varit på scoutmöte i Lund.

RSS 2.0