Valborg i Pildammsparken

Ikväll ska syrran och jag ttill Pildammsparken och se majbålet där. Möllevångsscoutkår ordna bålet och säljer korv. Det är ett samarbete mellan Malmö Stad och Möllevångensscoutkår.

Manchester United-Arsenal 1-0

I första Champions League-semifinal vann Manchester United hemma med 1-0. Arsenal har goda chanser att göra två mål och hålla nollan hemma på tisdag.
 Matchen Malmö FF-Gefle IF slutade 0-0.
Idag efter arbetet var jag på scouterna och hjälpte till på vår minioravdelning. Afrika var teamet ikväll. Efter scoutmötet cyklade jag till Sir Tobys och såg matchen Manchester United-Arsenal.

Inför semifinalerna mellan Arsenal-Manchester United

Imorgon möter Arsenal och Manchester United varandra i den första semifinlen i Champions League. Första match spelas på Old Trafford i Manchester. Arsenal har goda förutsättningar att ta sig till final, men då måste de spela sin bästa fotboll. Ska bli mycket spännande.
Idag efter arbetet kom syrran och lånade min dator. När hon var klar fikade vi.

Veckans skiva
Titel: Verkligen
Grupp: Kent
Utgiven: 15 mars 1996
Längd: 43:05 min
Bolag: BMG
Producent: Niklas "Nila" Pernad
Jag var på Kulturbolaget i Malmö och såg Kent precis när de hade släppt den här skivan. Mina favorit låtar på den här skivan är: KRÄM (SÅ NÄRA FÅR INGEN GÅ), 10 MINUTER (FÖR MIG SJÄLV) och HALKA. Verkligen är en bra skiva. Det är trevligt med musik på svenska.


Malmö FF utslagna i Svenska cupen

Dessvärre åkte Malmö FF ut ur Svenska cupen igår. MYCKET TRÅKIGT Mjällby vann med 1-0.
Ikväll har jag varit på scoutmöte i Lund. Innan möte tog jag en sväng i Lund.

Arsenal-Middlesbrough 2-0

Idag har jag varit på puben Sir Tobys och sett matchen Arsenal-Middlesbrough. Arsenal vann med 2-0. Cesc Fabregas gjorde båda målen. Arsenal gjorde vad de skulle men inte mer. Det var en dag på jobbet för dom.
Efter matchen var jag hos min syster och fikade.

Sverige-Brasilien 3-1

HURRA! Sverige vann landskampen mot Brasilien med 3-1. Målskyttar: Sara Thunebro, Viktoria Svensson och Lotta Schelin ass Anna Paulson. Umeå IK-spelare deltog på följande sätt: Anna Paulson från start, spelade hela matchen, Elaine in i 58:e min, Lisa Dahlkvist in i 72:a min och Madelaine Edlund in i 86:e min. Jag trodde att Brasilien skulle vara bättre och vinna, men så blev det tack och lov inte. Sverige spelade riktigt bra i andra halvlek och det var i den halvleken de gjorde målen. Det var en bra och underhållande match. Matchen spelades på Gamla Ullevi. I samband med matchen invigdes den till Svenska Damlandslagets National Arena. Jerry Williams sjöng svenska Nationalsången.

En avkopplande dag

Har precis ätit en god frukost. Idag ska jag bara koppla av ska bl a läsa i boken Män  som hatar kvinnor och se matchen Sverige-Brasilien.
Rösta på mig i veckans blogg: http://iingetknussel.blogg.se

The Small Faces

Gruppen bildades av modsen Steve Mariott sång och gitarr, Ronnie Lane elbas, Kenney Jones trummor och Ian McLagan piano och keyboard 1965. Gruppen blev mycket stor i Storbrittianien särskilt bland modsen. Gruppen var inspierad av amerikansk soul och R´n´B. De fick hits med låtar som Sha-la-la-la-lee, My Minds Eye, All or Nothing och Lazy Sunday. I slutet av 1968 dalade gruppens populariet. När det inte blev någon framgång med singeln The Universal, tröttnade Steve Mariott och hoppade av under ett liveframträdande tidigt 1969. Gruppen fortsatte med ersättare, innan man byte namn till The Faces. Rod Stewart och Ron Wood kom med i gruppen. The Faces hade under första halvan av 70-talet en rad hits. Riktiga The Small Faces återförandes i slutet av 70-talet, men det blev ingen succé. Den 20 april 1991 omkom Steve Mariott i en eldsvåda i sitt hus och den 4 juni avled Ronnie Lane i sviterna av nervsjukdomen MS.
Diskografi
The Small Faces 1966
Small Faces 1967
There Are But Four Small Faces 1968
Ogden´s Gone Flake 1968

Idag efter arbetet har jag tvättat.

Elfsborg-Malmö FF 1-0

Igår åkte Malmö FF på sin första förlustt i Allsvenskan. "Det är ett alldeles för simpelt mål att släppa in." säger Malmö FF:s lagkapten Daniel Andersson.
Ikväll har jag varit på Tallriken i Pildammsparken och firat S:t Georg (scouternas högtidsdag) med min scoutkår och två andra scoutkårer.

Liverpool-Arsenal 4-4

Liksom i förra mötet mellan de båda toppklubbarna slutade gårdagens match oavgjort, 4-4. Andrej Arsjavin gjorde Arsenals samtliga mål. Troligtvis blir Manchester United engelska mästare.
Idag efter arbetet åt jag på Mac Donalds vid Triangeln. När jag hade ätit färdigt cyklade jag hem till en scoutkompis. Vi hade scoutmöte för vår miniorscoutavdelning i hans trädgård. Vi kokade soppa på stormkök.


Djurgården-Umeå IK 2-5

HURRA! Umeå IK slog Djurgården med 5-2. HÄRLIGT! Jag är så glad! TJEJER JAG ÄLSKAR ER! Idag spelade Umeå IK en helt annan fotboll än de gjorde mot Sunnanå. De var mycket bra idag. Speciellt i första halvlek. Kul att Madelaine Edlund fick göra mål idag, efter alla missar. Dom andra målen gjordes av Ramona Bachmann, Mami Yamaguchi, Hanna Ljungberg ochMaija Saari. Linda Sällström och Rebecka Johnsson gjorde Djurgårdens mål. Jag såg matchen på TV.
Så här spelade Umeå IK idag: Carola Söberg # 21, Anna Paulson # 2, Karolina Westberg # 92, Elaine # 20, Maija Saari # 8, Mami Yamaguchi # 11, Lisa Dahlkvist # 7, Hanna Ljungberg # 10, Johanna Rasmussen # 13, Madelaine Edlund # 9 och Ramona Bachmann # 19.  Byten: Ut Hanna Ljungberg in Emmelie Konradsson # 15 och ut Ramona Bachmann och in Ida Åberg-Zingmark # 25
Om nu Arsenal slår Liverpool är lyckan total. Arsenal leder med ett mål. Matchen startade kl 21.00.

Inför Djurgården-Umeå IK

Imorgon är det match mellan Djurgården och Umeå IK på Kristinebergs IP i Stockholm. Umeå IK har goda förutsättningar att vinna den matchen. Men då gäller det att de spelar betydligt bättre än de spelade mot Sunnanå och de måste sätta sina målchanser. Matchen sänds på TV4 Sport. Matchen börjar kl 19.15. Tror det blir försnack sådär 5 min innan matchen startar.
Efter arbetet var jag på Willy:s och handlade. Vid fem kom syrran hem till mig. Vi åt middag och fixade våra deklarationer.

Veckans skiva
Titel: Dusty in Memphis
Artist: Dusty Springfield
Utgiven: 13 Januari 1969 i USA och 18 April 1969 i Storbrittanien
Inspelad: September 1968
Bolag: Atlantic Records I USA och Philips Records i Storbrittanien
Längd: 33:31 min
Producenter: Jerry Wexler, Arif Mardin och Tom Dowd
Det är en bra och avkopplande platta. Med på den här skivan finns hitten Son of a Preacher Man, som var med i kultfilmen Pulp Fiction. 

SUCK! Arsenal förlorade FA-semifinalen

Igår var jag på puben Sir Tobys och såg FA-semifinalen mellan Arsenal och Chelsea. Chelsea vann med 2-1. Walcott gjorde Arenals mål och Malouda och Drogba gjorde Chelseas mål. Arsenal spelade inte så bra.
Derbymatchen Malmö FF-Trelleborgs FF slutade 1-1. Brassen Wilton Figueiredo gjorde Malmö FF debut. Han spelade de sista 25 min. 20 109 såg matchen.
HURRA! Linköping spelade oavgjort mot Stattena. Matchen slutade 2-2.
Idag har jag varit hemma hos mina föräldrar. De bjöd på middag. Ikväll har jag varit hemma hos scoutkompisar och fikat.

Mods och rockers

Det är nu 45 år sedan mods och rockers drabbade samman i våldsamma slagsmål i de engelska kuststäderna Margate, Brighton, Boumenouth och Clacton. Mods körde skotrar och lyssnade på Rytm´n´Blues, soul och ska. Många mods gillade även band som The Who, Small Faces och Yardbirds. I klädstilen ingick bl a kostym, jeans Fred Perry-tröja och parkas. Rockers körde motorcyklar och lyssnade på Rock´n´Roll med artister som Elvis Presley, Gene Vincent och Eddie Cochran. I klädstilen ingick bl a skinnjacka, jeans och vit halsduk. Mods såg rockers som smutsiga och fåniga och rockers såg mods som ogräs och snobbiga. Filmen Quadrophenia skildra bråken mellan mods och rockers.
Idag när jag åt frukost lyssnade jag på reggaeartisten Delroy Wilson. Ikväll ska jag se FA-cupmatchen Chelsea-Arsenal.

AIK-Malmö FF 0-1

Igår slog Malmö FF AIK med 1-0. Det var Agon Mehmeti som gjorde målet. Detta var den tredje raka segern för Malmö FF.
På lunchen var jag och en arbetskamrat och åt på Anytime. Nu ska jag äta godis och kolla andras bloggar.

Arsenal-Villarreal 3-0

Arsenal är nu i semifinal i Champions League. HÄRLIGT! Igår vann de över Villarreal med 3-0. Theo Walcott, Emmamanuel Adebayor och Robin van Persie (straff) gjorde målen. Arsenal får möta Manchester United. I den andra semifinal möts Chelsea och Barcelona. 
Idag har vi fått en ny medarbetare på min arbetsplats. Det är en anställning på fyra månader.
Veckans skiva återkommer i början av nästa vecka. 

Påla, Dala och Madde uttagna till matchen Sverige-Brasilien

Umeå IK-spelarna Anna Paulson, Lisa Dahlkvist och Madelaine Edlund är uttagna när Svenska Damlaget i fotboll möter Brasilien den 25 April.
Igår tog syrran och jag nattåget från Umeå till Stockholm. Vi var i Stockholm kvart i sju på morgonen. Vi hann äta frukost på Stockholms Centralstation innan tåget till Malmö avgick. Det har varit en trevlig resa.

En solig dag i Umeå

Idag har jag och min syster tagit en sväng på stan. Vi har fikat på Mekka och ätit lunch på Tre Kronor. Solen har lyst över Umeå idag. Ikväll sätter vi oss på nattåget till Stockholm.

Umeå IK-Sunnanå SK 1-2

Idag har jag och syrran varit på Gammliavallen och sett matchen Umeå IK-Sunnanå SK. Sunnanå vann med 2-1. Umeå IK spelade inte bra idag men kom igen de sista tjugominuterna. Så här spelade Umeå IK: Carola Söberg # 21, Anna Paulson # 2, Karolina Westberg # 92, Emma Berglund # 5, Maija Saari # 8, Lisa Dahlkvist # 7, Hanna Ljungberg # 10, Elaine Moura # 20, Ramona Bachmann # 19, Madelaine Edlund # 9 och Johanna Rasmussen # 13. Byten: ut Emma Berglund in Mami Yamaguchi # 11 och ut Johanna Rasmussen in Sofia Jakobsson # 18.

En promenad längs älven

Igår var vi hos vår kusin sambos föräldrar på middag. De bjöd på älgstek och lax. MUMS! Idag har jag och syrran tagit en promenad längs Umeälv. Man måste ju röra på sig med tanke på all mat man stoppa i sig under resans gång. Efter promenaden tog vi en fika på Mekka. Ikväll har ska min syster och jag gå och se filmen Män som hatar kvinnor. Det blir andra gången jag ser filmen.

Mekka och en sväng på stan

Idag på morgonen var jag på Mekka och köpte bullar. Sedan åt vi frukost. Snart ska vi ta en sväng stan. Iefterniddag är vi hembjudna till vår kusin sambos föräldrar.

En skön dag i Umeå

Idag har jag, syrran och vår kusins sambo tagit en lång promenad. Under promenaden var vi inne på Maxi och handlade.

Kristianstad DFF-Umeå IK 0-1

Igår slog Umeå IK Kristianstad med 1-0. Inhopparen Sofia Jakobson nickade in seger efter en perfekt slagen hörna av Maija Saari. Bra och trevligt att Sofia fick göra seger målet. Så här spelade UIK igår: Carola Söberg # 21, Anna Paulson # 2, Karolina Westberg # 92, Emma Berglund # 5, Maija Saari # 8, Elaine # 20, Lisa Dahlkvist # 7, Mami Yamaguchi # 11, Ramona Bachmann # 19, Madelaine Edlund # 9 och Johanna Rasmussen # 13. Byten ut Johanna Rasmussen in Hanna Ljungberg # 10, ut Ramona Bachmann in Sofia Jakobsson # 18 och ut Elaine in Emmelie Konradsson # 15.

Igår var syrran och jag i Stockholm. Vi träffade en kompis till min syster, besökte butiker, tittade på slottet och drack öl. På kvällen tog vi nattåget till Umeå. Vi anlände till Umeå idag strax efter klockan sju på morgonen. Tåget var en halvtimme försenat. Vi bor hos en kusin och hans sambo. Idag har vi besök affärer och träffat släktingar. 


Stockholm

Idag börjar min och syrrans resa till Umeå. Vi tar tåget till Stockholm. Där är vi framme strax innan ett. I Stockholm ska vi träffa en kompis till min syster. Ikväll tar vi natttåget till Umeå. Vi är framme i Umeå strax efter halv sju imorgon.

Villarreal-Arsenal 1-1

Ikväll har jag sett Champions League-matchen Villarreal-Arsenal. Det var en bra match som slutade 1-1. Nu räcker det för Arsenal att spela 0-0 hemma för att ta sig till semifinal. Första målet gjorde Villa Reals Senna i 10:e minuten. Arsenals mål var riktigt vackert, en cykelspark av Adebayor. Det kom i 66:e minuten.
Jag har också städat toaletten och packat. Imorgon åker syrran och jag till Umeå.

Städning efter arbetet

Idag på lunchen var mamma och jag och åt på Pizza Hut. När vi ätit färdigt var vi inne på Akademibokhandeln. Där köpte jag Män som hatar kvinnor. Nu har jag hela Millenium-serien. När jag kommit hem från jobbet städade jag.

Veckans skiva
Titel: (What´s the Story) Morning Glory?
Grupp: Oasis, Liam Gallagher sång och tamburin, Noel Gallagher sång, bakgrundssång och gitarr (solo), Paul "Bonehead" Arthurs gitarr (rytm), Paul  "Guigsy" McGuigan bas, Allan White trummor och Tony McCaroll trummor (endast "Same Might Say")
Utgiven: 2 oktober 1995
Inspelad: Mars-Juni 1995
Längd: 50:18 min
Bolag: Creation Records
Producenter: Owen Morris och Noel Gallagher
Detta är Oasis andra skiva. Med på den här skivan finns hitsen: Rol with It, Wonderwall (en underbar låt), Don´t Look Back in Anger och Some Might Say. Vidare finns coola Morning Glory och sköna Champagne Supernova med. Detta är en mycket bra skiva.

Umeå IK-Zvezda 2005 2-2

Dessvärre lyckades inte Umeå IK vända underläget (2-0) i returen i Womens Cup och är därmed utslagna. Umeå IK startade följande startelva: Ulla-Karin Rönnlund # 1, Anna Paulson # 2, Emma Berglund # 5, Lisa Dahlkvist # 7, Madelaine Edlund # 9, Hanna Ljungberg # 10, Johanna Rasmussen # 13, Mami Yamagachi # 16, Sofia Jakobsson # 18, Elaine # 20 och Karolina Westberg # 92. Byten: ut Sofia Jakobsson # 18 in Emmelie Konradsson # 15 och ut Emma Berglund # 5 in Emma Kulberg # 24
Umeå IK spelade delvis bra men var övermodiga bakåt. Hanna Ljungberg gjorde första målet ass Madelaine Edlund. Matchens andra mål gjorde Zvezda. Slarv av Umeå IK ledde till detta mål. Tredje målet gjorde Madelaine Edlund ass Emmelie Konradsson. Matchens fjärde mål gjorde Zvezda på en frispark. Zvezda 2005 möter Danisburg i finalen.
Igår slog Arsenal-Manchester City hemma med 2-0. I premiären i Allsvenska igår slog Malmö FF Häcken borta med 1-0. Målskytt: Mutavazic.
Resultat i Damallsvenskan idag: Linköping FC-Kopparbergs/Göteborg 0-1 TREVLIGT! och LdB FC Malmö-Hammarby 2-1.
Igår var en kompis hemma hos mig. Vi åt Kinamat och hyrde senaste James Bond-filmen: Quantum of Solace.
Idag har jag varit hemma hos syrran. Hon hade kompisar och deras barn hemma på besök. Hon bjöd på fruktsallad och glass och kaffe. MUMS!

Inför Vomens Cup semifinalen i Umeå

Imorgon möter Umeå IK Zvezda 2005 i semifinal 2 hemma. Umeå IK har goda förutsättning att ta sig till final trots att Zvezda vann första mötet (2-0). Dessvärre är Ramona Bachmann avstängd. Det ska bli mycket spännande.
Det blev en trevlig arbetshelg i scoutstugan med god mat.
Nu ska jag träffa en kompis på Hemmakväll vid Nobeltorget.

Arbetshelg i scoutstugan

Ikväll ska jag åka till scoutstugan. Jag blir hämtad klockan kvart över sex. Det blir en god middag ikväll. Imorgon ska vi underhålla stugan och fixa ved. Det ska bli trevligt.

Figueiredo till Malmö FF

Igår blev det klart med Ola Toivonens ersättare. Det blit brassen Wilton Figueiredo.
I matchen Piteå-Kristianstad gjorde f d  Umeå IK-spelaren June Pedersen två mål och var delaktig i det 3:e målet. Synd att Umeå IK inte satsade på denna unga lovande talang.
Idag slog Linköping FC Sunnanå med 3-0.
Efter arbetet var jag, arbetskamrater och folk som har arbetat på min arbetsplats och drack öl på den irländska puben Paddys.

Fel på dagens inlägg

Jag skrev VM-kval på dagens inlägg men det ska vara landskamp. Nu är detta rättat till. Få passa på  tacka den obsavanta läsaren. :)

Lax och landskamp

När jag kom hem från jobbet läste jag i boken Män som hatar kvinnor. Nu ska jag laga middag. Det blir lax, skivad potatis och purjolök, som jag tillagar i ugnen. Senare ikväll ska jag se landkampen Serbien-Sverige.

RSS 2.0