Umeå IK krossade Sunnanå

Dagens träningsmatch mellan Umeå IK och Sunnanå SK, slutade 8-0. F d Sunnanå-spelaren Madelaine Edlund gjorde hälften av målen. Övriga målskyttar var: Hanna Ljungberg, Ramona Bachmann, Emmelie Konradsson och Johanna Rasmussen. Bra jobbat UIK!
Idag har jag varit på scoutmöte i Lund. Ikväll ska jag se Melodifestivalen.

Rockers
Rockers var ungdomar som körde motorcyklar och lyssnade på Rock´n´Roll i Storbrittanien. De lyssnade på artister som Elvis Presley,Gene Vincent, Eddie Cochran, Chuck Berry och Bo Diddley. I klädseln ingick bl a läderjacka ofta med metall dubbar, läderbyxa, Levi´s jeans, T-shirt, vit siden scarfs, flygare glasögon och höga stövlar. När de drabbade samman med mods i de engelska kuststäderna 1964, fick det stor uppmärksamhet.


Umeå IK-spelare kan bli utlånade

Även i år kommer Umeå IK och Mariehem SK att samarbeta för att utveckla flick- och damspelare i Umeå-området. Klubbarna har undertecknat ett samarbetsavtal. Det innebär bl a att MSK erbjuder 2-3 UIK-spelare att spela matcher med dem. Mariehem SK är uppflyttade till Norrettan. Ett bra avtal för båda klubbarna.
Igår spelade Kelly Smith och Alex Scott sin sista match för Arsenal Ladies. Det var i engelska ligacupfinalen mot Doncaster Rovers Belles. Arsenal vann med 5-0. HURRA! Kelly Smith gjorde ett Hat-trick (tre mål). Alex Scott gjorde ett mål och Susanne Grant gjorde ett.
Idag efter arbetet gick jag till Willy:s och handlade. Ikväll har jag lyssnat på reggaegruppen The Pioneers.

Film och paj

Efter arbetet såg arbetskamrater och jag filmen Allt och inget. Den var rolig. Vi åt paj och drack vin när vi såg filmen. MUMS!

SPARKS

Igår på kvällen var jag på ett fullsatt Sir Tobys och såg matchen Arsenal-Roma. Arsenal vann med 1-0. Målet var en straff.  Van Persie slog den. Arsenal spelade bra och hade stort bollinnehav. Sista kvarten gick Roma på offensiven.
Idag har jag haft semester. Jag har tagit mig an en stor disk och städat. På eftermiddagen gick jag till Malmö Skivhandel och köpte Sahara Hotnights´nya skiva SPARKS som är en cover-skiva. Den får godkänt. Bästa spåret är Wide River som är första låten på skivan. Originalet gjorde Steve Miller Band. 

Inför Arsenal-Roma

Ikväll möter Arsenal-Roma hemma i Champions League. Dessvärre är både Adebayor och Eduardo skadade. Nyförvärvet Arsjavin får inte spela p g a att han har spelat för Zenith tidigare under turneringen. Måtte det gå vägen för Arsenal ikväll. Jag ska se matchen på puben Sir Tobys.
Idag slutade en av mina arbetskamrater. Hon bjud på en mycket god kladdkaka. MUMS! 

En kompis på besök

Ikväll har en kompis hälsat på hemma hos mig. Vi fikade och tittade på 183 dagar.

Veckans skiva
Titel: Agents of Fortune
Grupp: Blue Öyster Cult
Utgiven: I maj 1976
Inspelad: 1975-1976
Längd: 36:21 min
Skivbolag: Columbia
Producenter: Murray Krugman, David Lucas och Sandy Pearlman
Detta är en bra rockplatta. Med på den här skivan  finns underbara (Don´t Fear) The Reaper. En rockklassiker Patti Smith är med i duett i låtenThe Revenge of Vera Gemini.

Umeå IK vann LdB Sport Cup

Igår vann Umeå IK LdB Sport Cup. De mötte LdB FC Malmö i finalen. Under matchen sköt Umeå IK:s Anna Paulson ett långskott som tog i ribban och LdB FC:s Dora Stefansdottir missade öppet mål. Matchen fick avgöras med straffar. Den som brände sin straff först förlorade. Lisa Dahlkvist, Umeå IK satte sin. Therese Sjögarn missade sin. Och Umeå IK fick lyfta pokalen för andra gången.
Matchen Arsenal-Sunderland som också spelades igår, slutade oavgjort, 0-0. Andrej Arsjavin gjorde sin debut i Arsenal.
Igår och idag har jag varit hemma hos mina föräldrar. Där firade vi pappas födelsedag. Mammas yngsta syster och hennes man och kompisar till mina föräldrar kom också dit och uppvaktade pappa. Jag sov över hos mina föräldrar. Idag har mina föräldrar och jag varit hembjuden till en vän och granne till dom. Jag har även varit på min scoutkårs årsmöte.  

Al Wilson

Han föddes den 19 januari 1939 i Meridan, Mississippi. Vid 12-års ålder hade han en egen spirtal quartet och sjöng i en kyrkkör.  Han gick in i armén. Där stannar han i två år. 1966 flyttar han till Los Angeles. Där turnar han runt på de lokala nattklubbarna, är med i grupperna Jewels och Rollers och får ett kontrakt med skivbolaget Soul City. 1968 kommer albumet Searching for the Dolphins ut. Där finns låten The Snake med. Den var mycket populär på Northern Soul-dansgolven i England. 1975 ligger den på plats 41 i Storbrittanien. Den blir även en hit i USA. Från slutet av 60-talet fram till 1973 är det tyst kring honom. Detta år kommer singeln Show and Tell. Den sålde platiina. På US pop-listan kom den på 1.a plats och på US RnB-listan 10:a. Han gav ut skivorna Weighing In, 1973 och La La Peace Song, 1974 på skivbolaget Bell/Rocky Road. 1976 kom albumet I`ve Got a Feeling, på skivbolaget Playboy. Den 21 april 2008 avled Al Wilson i njursvikt. Han blev 68 år. 

Idag fyller pappa år. Han är en hjälte för mig. Jag ska hem till honom och mamma idag.
Ramona Bachmann gjorde Umeå IK:s mål igår.  

Umeå IK vann sin första match i LdB Sport Cup

Idag har en arbetskamrat och jag städat i kökat på vår arbetsplats.
Ikväll har jag sett en bra och intressant dokumentärfilm om James Brown.
Umeå IK slog Linköping FC med 1-0 i LdB Sport Cup. De är nu i final. Där möter de LdB Malmö FC. Finalen spelas imorgon.

Umeå IK:s trupp 2009
Målvkter
 1 Ulla-Karin Rönnlund
21 Carola Söberg
Backar
 2 Anna Paulson
 5 Emma Berglund
 8 Maija Saari
24 Emma Kulberg
26 Elin Landström
92 Karolina Westberg
Mittfältare
 7 Lisa Dahlkvist
11 Mami Yamaguchi
15 Emmelie Kondradsson
20 Elaine
23 Emma Åberg-Zingmark
Anfallare
 9 Madelaine Edlund
10 Hanna Ljungberg
13 Johanna Rasmussen
18 Sofia Jakobsson
19 Ramona Bachmann
25 Ida Åberg-Zingmark 

Verksamhetsplaeringsdag

Idag har det varit en annorlunda arbetsdag. Mina arbetskamrater och jag har haft verksamhetsplaneringsdag. Den var bra och givande.
Ikväll har vi firat pappas födelsedag två dagar i förskott. Det gjorde vi för att min syster ska arbeta ihelgen. Av syrran och mig fick pappa filmer med Åsa-Nisse och Nils Poppe.
Vi har nu snö i Malmö.

Them efter arbetet

Ikväll har jag lyssnat på Them skivorna: The Angry Young Them och Them Again.
Umeå IK-spelaren Anna Paulson spelade inte i söndagens match p g a sjukdom.

Arsenal-Cardiff City 4-0

Idag på lunchen köpte jag en födelsedags present till pappa. Den är även från min syster.
Igårdagens FA cup-match mellan Arsenal och Cardiff, vann Arsenal med 4-0. Edurdo gjorde två mål och Bndther och Van Persie gjorde varsit.
Ulla-Karin Rönnlund, Anna Paulson, Lisa Dahlkvist och Madelaine Edlund från Umeå IK är uttagna till Algarve Cup.
Umeå IK:s Elin Landström är uttagen till F17 landslagets läger. Den 3 och 5 mars möter de Danmark i Gävle respektive Sandviken.
Klockan åtta ska jag se Mästarnas mästare, där f d Umeå IK-spelaren Malin Moström är med

Raggmunkar

Idag har syrran varit hemma hos mig. Vi gjorde raggmunkar och såg TV-serien 183 dagar. Den var mycket bra.

Veckans skiva
Titel: The Angry Young Them
Grupp: Them, Van Morrison sång och munspel, Peter Bardens orgel och Alan Henderson bas
Utgiven: 11 june 1965
Inspelad: 1964-1965
Bolag: Decca
Med på den här skivan finns underbara Gloria. Den här plattan är en mycket bra.

Umeå IK vann över Piteå IF

Idag har jag varit hemma hos min syster. Hon bjöd på middag. Ikväll har en granne hjälpt mig med min skrivare. Den skrev ut samma papper hela tiden. Dessutom behövdes färgpatronerna bytas.
Umeå IK vann dagens träningsmatch mot Piteå med 3-1. Mami Yamaguchi gjorde matchens första mål i mitten av första halvlek. Piteås Mari Lundqvist slog in ett kvitteringsmål. I andra halvlek gjorde Emmelie Kondradsson och Sofia Jakobsson mål. Ramona Bachmann spelade inte alls. Hon befinner sig på landslagsläger i Schweiz.

Ett besök i Vellinge

Idag har jag varit i Vellinge och hälsat på en kompis. Han och hans fru har köpt ett hus där. Det är en fin tvåplansvilla.

Johnny Cash At Folsom Prison

Klockan åtta såg jag Johnny Cash At Folsom Prison, som handlar om hans konsert i Folsom-fängelset den 13 januari 1968. Konserten gavs ut på skiva och är en av världens mest berömda skivor. Sista låten Greystone Chapel var skriven av internen Glen Sherley på fängelset.  Förutom Johnny Cash medverkar: June Carter sång, Carter Family sång, Marshall Grant basgitarr, W S Holland trummor, Luther Perkins elgitarr, Carl Perkins elgitarr och The Statler Brothrs sång.
Umeå IK är nu på Kick-Off läger i Luleå. På söndag blir det match mot Piteå IF. Där spelar f d UIK-spelaren June Pedersen.

Skinheads reggae efter arbetet

Idag på lunchrasten var jag och köpte presenter. På lördag är jag hembjuden till kompisar. De har köpt hus i Vellinge. En av mina arbetetskamrater hade gjort en äppelkaka. Den åt vi till eftermiddagsfikan. MUMS! När jag kom hem från jobbet lyssnade jag på dubbel CD:n Dancehall ´69, 40 skinhead reggae ratities.

Syrran på besök på min arbetsplats

Sitter nu vid datorn och lyssnar på The Cramps´ skivan Big Beat From Badsville. Strax efter klockan tre kom min syster och hälsade på på min arbetsplats. Hon tog en fika med mina arbetskamrater och mig. Efter arbetet laddade jag mitt busskort och fick håret putsat hos min frisörska. Jag kom dit för tidigt. Blev bjuden på kaffe och kaka medan jag väntade.

Kim Weston

Kim Weston föddes den 30 december 1939 i Detroit, Michigan. Hennes riktiga namn är Agatha Natalie Weston. 1963 kom hon till skivbolaget Motown Record. Hennes första hitt blev Love Me All the Way. 1965 kom hitten Take Me in Your Arms (Rock Me a Little While). Året efter kom hitten, mods- och Northern Soul-klassikern Helpless. Hon sjöng duett med Marvin Gaye i låtarna What Good Am I Whitout You och It Takes Two. 1967 lämnar hon Motown Records och kommer till skivbolaget MGM Records.

Arsenal Ladies spelare till Boston Breakers

Idag efter arbetet var jag hos scoutkamrater och ordnade med ett protokoll. De bjöd på middag. Det var rotmos med fläskkorv och fläsk. MUMS!
Kelly Smith och Alex Scott från Arsenal Ladies har skrivit kontrakt med Boston Breakers.

Veckans skiva
Titel: What´s Going On
Artist: Marvin Gaye
Inspelad: juni 1970 och mars-maj 1971
Utgiven: 21 maj 1971
Bolag: Tamla
Längd: 35,38 min
Producent: Marvin Gaye
Detta är skön och tillbaka lutande soulmusik. Bästa spåret är What´s Going On.


Tottenham-Arsenal 0-0

Igår var en kompis och jag och åt på kinaresturangen Golden Horse vid Nobeltorget. När vi ätit färdigt såg vi filmen korsriddarna hemma hos mig. Vi hyrde den på Hemmakväll.
Idag har jag varit på Sir Tobys och sett matchen Tottenham-Arsenal. Matchen blev mållös. Arsenals Eboue fick två gula kort och blev därmed utvisad. Detta hände i första halvlek. Med en man kort försvarade Arsenal sig bra. Arsenal hade några bra skott på mål. Nyförvärvet Arsavin var med på bänken men spelade inte.

The Cramps

Igår och idag har jag spelat mina The Cramps skivor. Det var i onsdags som Lux Interior avled.
Lux Interior (Erick Lee Purkishiser) född 21 oktober 1946 och Posion Ivy (Kristy Marlana Vallace) född 20  februari 1953 träffades i Sacramento, Kalifonien, 1972. Gemensamma intressen gjorde att de bildade bandet The Cramps. De flyttade  till Akron, Ohio 1973 och till New York 1975. I New York uppträdde de ofta  på legendariska GBGB:s och Max´s City. I juni 1978 ger den en gratis konsert på Califonia State Mental Hospital i Napa. 1979 kommer den legendariska EP:n Gravest Hits och året efter deras debut album Songs The Lord Thaught Us, som är ett av rockhistoriens bästa. Uppsättningen på The Cramps har skickat genom åren. Bl a har Bryan Gregory (Greg Beckerleg) gitarr, Nick Knox trummor och Kid Congo Powers gitarr varit med. 

Lux Interior har avlidit

Lux Interior
1946-10-21-2009-02-04
 
The Cramps sångare Lux Interior har avlidit. Han dog på ett sjukhus i Glendale i Kalifonen iförgår. Dödsorsaken angavs vara ett medfött hjärtfel. Hans riktiga namn är Erick Lee Purkhiser. Han blev 62 år. En stor rocklegend har lämnat oss. Det känns sorgligt och tomt. 

Matlagning

Ikväll lagade syrran och jag mat tillsammans igen. Den här gången blev det en god lövbiffgryta. Min syster är bra på att laga god mat.

Miniorscouterna

Idag efter arbetet var jag på Mac Donalds och åt en Big Mac-meny med majonäs och mjukglass med chokladsås. När jag hade ätit färdigt cyklade jag till scoutlokalen och hjälpte till på miniorscouternas möte. På kvällens möte pratade vi om olika handikapp. Scouterna fick göra ett par övningar. Det blev lek också.

Arsjavin till Arsenal

När jag kom hem från jobbet lyssnade jag på Buddy Holly och åt middag, som bestod av lasagne och fruktsallad till efträtt.
Ryska landslagsspelaren Andrej Arsjavin har skrivit kontrakt med Arsenal. Det sträcker sig till sommaren 2012. I sitt landslag har han gjort 44 landskamper och 15 mål.

Buddy Holly
Idag är det 50 år sedan Buddy Holly, Richie Valens, J.P. "The Big Bopper" Richardson och piloten Roger Peterson dog i en flygolycka.
Buddy Holly föddes den 7 september 1936 i Lubock, Texas. Hans riktiga namn är Charles Hardin Holley. Han skrev sina låtar och var en av de första som utnyttjade avancerad studioteknik med dubbelinspelning. Hans kompband The Crickets bestod av två gitarrer, bas och trummor. Några hits är: Peggy Sue, Oh Boy!, Maybe Baby, That´ll Be the Day, It´s So Easy och Rave On.
THE BUDDY HOLLY MUSICAL kommer att spelas på Göta Lejon till våren, Brolle Jr gör rollen som Buddy Holly.

Rechie Valens
Richie Valens föddes den 13 maj 1941 i Pacoima, i ett kvarter i San Fernando Valley-regionen i Los Angeles . Hans riktiga namn är Richard Steven Valenzuela.  Han hade stora hits med La Bamba och Donna.
 
The Big Bopper
The Big Bopper föddes den 24 oktober 1930 i Sabine Pass, Texas. Hans riktiga namn är Jiles Perry Richardson, Jr. Han hade en stor hit med Chantilly Lace.

Två bra skivor
Buddy Holly - all-time greatest hits
Rockin All Night, The Very Best of Richie Valens




 

Searching For The Dolphins

Idag på lunchrasten gick jag till Malmö Skivhandel och köpte Al Wilsons Searching For The Dolphins. Jag beställde den i förra veckan. Skivan omfatta hans album från 1968, Searching For The Dolphins plus lika många bonus låtar. Med på skivan finns Northern Soul-klassikern The Snake.
Efter arbetet tvättade jag.
Morgondagens omspelsmatch mellan Arsenal-Cardiff är inställd p g a snökoas i England. Nytt datum är ännu inte spikat.

Veckans skiva
Titel: Orange Blossom Special
Artist: Johnny Cash
Utgiven: februari, 1965
Längd: 33,17 min
Bolag: Columbia
Producenter: Don Law och Frank Jones
Första gången jag hörde Johnny Cash var i slutet av 70-talet. Mina favoriter på den här skivan är: Orange Blossom Special och It Ain´t Me Babe.

Arsenal kryssade mot West Ham

Igår var jag på puben Sir Tobys och såg matchen Arsenal-West Hem. Matchen slutade 0-0. Arsenal borde ha gjport ett mål.
Damlandslaget i fotboll slog Norge med 5-1 igår. Lotta Schelin gjorde fyra mål och Sara Larsson gjorde ett. Umeå IK:s Anna Paulsson spelade från start och Umeå IK:s Lisa Dahlkvist kom in i 75:e min. F.d. Umeå IK-spelaren Johanna Frisk kom in i 59:e min.
Idag på förmiddagen tog syrran och jag en sväng till Willy:s. På eftermiddagen kom mina föräldrar och min syster på besök. Syrran hade bakat en god chokladkaka. MUMS! 

RSS 2.0