Umeå IK till USA

Den 30 augusti möter Umeå IK den amerikanska damfotbollsligans All Starteam. Matchen spelas i Saint Louis.
Igår blev Tyskland mästare i U21-EM. De vann med 4-0. Jag höll på England. Men Tyskland vann rättvist.
Idag på lunchen var jag och åt på Pizza Hut. Sen gick jag till Musik & Konst. Där köpte jag Laurel Aitkens skivorna: Ska with Laurel och Laurel Aitken says Fire och Goldwax Northern Soul.

Veckans skiva
Titel: Strange Days
Grupp: The Doors, Jim Morrison sång, Ray Manzarek keyboards och marinba, Robby Krieger gitarr och John Densmore trummor
Inspelad: februari-augusti 1967
Utgiven: 25 september 1967
Längd: 35:00
Bolag: Elektra/Asylum Records
Producent: Paul A Rothchild
Detta är The Doors andra album. En bra platta. Mitt favoritspår är Moonlight Drive. Som är en av deras bästa låtar.

Umeå IK-Kristianstads DFF 8-0

Ikväll slog Umeå IK Kristianstads DFF med 8-0. BRA JOBBAT TJEJER! Första målet gjorde Hanna Ljungberg i den första halvleken. Och det blev det enda målet i den halvleken. I andra halvlek turades Johanna Rasmussen och Ramona Bachmann om att göra mål. Båda två gjord ett äkta Hat-trick d v s tre mål i samma halvlek. I slutminuterna gjorde Emmelie Konradsson mål. Så här spelade Umeå IK:
Carola Söberg # 21
Anna Paulson # 2, Elaine Moura # 20, Emma Berglund # 5, Maija Saari # 8
Mami Yamaguchi # 11, Hanna Ljungberg # 10, Lisa Dahlkvist # 7
Madelaine Edlund # 9, Ramona Bachmann # 19, Johanna Rasmussen # 13
Byten: Edlund ut Sofia Jakobsson # 18 in, Saari ut Emmelie Konradsson # 15 in och Ljungberg ut Emma Åberg-Zingmark in
Övrigt resultat i Damallsvenskan idag:
Sunnanå SK-KIF Örebro DFF 1-2

Idag efter arbetet var jag på Willy:s och handlade.

Lisa Dahlkvist # 7

En av mina favoritfotbollsspelare är mittfältaren Lisa "Dala" Dahlkvist. Hon är 22 år. Kom till Umeå IK 2006 från KIF Örebro. Hennes moderklubb är Adolfsbergs IK. Lisas pappa är den f d landslagsspelaren Sven "Dala" Dahlkvist.
Damallsvenskan idag:
Kopparbergs/Göteborg-Linköping FC 0-1
Mammarby IF DFF-LdB FC Malmö 0-1
Stattena IF-AIK 0-3

John Lee Hooker

Sångaren, gitarristen och låtskrivaren John Lee Hooker föddes den 22 augusti 1917 i Clarksdale, Mississippi, USA. Han är en av de stora inom bluesen. 1948 fick han sitt genombrott med singeln Boogie Chillen. 1962 kom klassikern Boom Boom. 1990 valdes han in i Blues Hall of Fame, och 1991 valdes han in i Rock and Roll Hall of Fame. John Lee Hooker avled den 21 juni 2001.
Idag har jag tvättat och kollat in andras bloggar.

England-Sverige

Sverige är utslagna i U21-EM. I första halvlek gjorde England tre mål, och i andra halvlek gjorde Sverige tre mål. Det blev förlängning, 2 x 15 min. Där blev det inga mål. I straffdramat som följde vann England. Vilken rysare den här matchen var. Våra grabbar har gjort en mycket bra insats i U21-EM.
Michael Jackson var bra när han var med i The Jackson 5. De gjorde grymt bra musik. Hans soloinspelningar är inget som tilltalar mig.

Thomas Vermaelen till Arsenal

Den belgiske landslagsspelaren Thomas Vermaelen har skrivit på för Arsenal. Han har gjort 21 A-landskamper. Fram till övergången spelade han i Ajax.
Piteå IF-Djurgården 0-2

Sverige-Serbien 3-1

HURRA! Sverige är i semifinal i U21-EM. Vårt U21-lag slog igår Serbien med 3-1. I semifinalen möter de England. Ska bli kul och se den matchen.

HURRA! Sverige är i semifinal i U21-EM. Vårt U21-lag slog Serbien igår med 3-1. I semifinalen möter de England. Ska bli kul och se den matchen.

KIF Örebro-Umeå IK 0-1

Igår var jag i Örebro och såg matchen KIF Örebro-Umeå IK. Vi var ett tiotal i UIK-klacken. Ramona Bachmann gjorde matchens enda mål i 3:e min. I första halvlek spelade Umeå IK bra fotboll. Andra halvlek var rena katastrofen. Umeå IK var inte alls bra i den halvleken. KIF Örebro pressade på bra i andra halvlek. UIK borde ha gjort minst ett mål till i första halvlek.
Resultat i Damallsvenskan:
21/6 Kristianstad-Piteå 2-0
22/6 AIK-Hammarby 1-1
Linköping FC är klara för semifinal i Svenska Cupen. De slog ikväll LdB FC Malmö med 3-0.
Veckans skiva återkommer i nästa vecka.

Karlskoga

Idag åker en kompis och jag upp till Karlskoga. Imorgon ska vi och en annan kompis se matchen KIF Örebro-Umeå IK.

Anna Paulsson # 2

Anna "Påla" Paulsson är en av mina favoritspelare.  Hon är född 1984-02-29. Hennes position är försvarare (högerback). Hon kom till Umeå IK 2001 från Gimonäs, som även är hennes moderklubb. Anna Paulsson är med i landslaget. Hennes favorit fotbollslag (förutom Umeå IK) är Arsenal och Real Madrid.
18/6 LdB FC Malmö-Kopparbergs/Göteborg 4-0
18/6 Djurgården-Stattena 6-0
Igår förlorade dessvärre Sverige mot Italien i U21-EM. Matchen slutade 2-1.
Midsommarafton firade jag på landet (utonför Sjöbo) tillsammans med kompisar. Det var mycket trevligt. Vi åt och drack gott.

Till landet

Idag efter arbetet åker jag ut på landet (utanför Sjöbo). Där ska jag fira midsommar tillsammans med mina kompisar.

Sverige-Vitryssland 5-1

Igår slog Sverige Vitryssland med 5-1 i pågående U21-EM. HÄRLIGT!
Matchen Linköping FC-Sunnanå SK slutade 0-0.
Idag på eftermiddagen har jag och mina arbetskamrater varit på studiebesök. Efter studiebesöken åt vi buffé.

Janssons frestelse

Ikväll har jag gjort Janssons frestelse. Den ska jag ha med mig när jag fira midsomar med mina kompisar. Det blir mitt bidag på midsommarbordet.

Piteå IF-Umeå IK 1-1

Matchen Piteå IF-Umeå Ik slutade oavgjort, 1-1. SUCK! Första målet kom i 24:e min Målskytt Johanna Lindahl ass June Pedersen (f d Umeå IK). I 85:e min gjorde Ramona Bachmann mål. Umeå IK hade 18 skott varav 7 på mål. Piteå IF hade 6 skott varav 1 på mål. UIK hade 16 hörnor. Piteå inga.
Så här spelade Umeå IK:
Ulla-Karin Rönnlund # 1
Anna Paulson # 2, Emma Berglund # 5, Elaine Moura # 20, Maija Saari # 8
Lisa Dahlkvist # 7, Hanna Ljungberg # 10, Mami Yamaguchi # 11
Byten: Yamaguchi ut Emma Åberg-Zingmark # 23 in, Saari ut Emmelie Konradsson # 15 in och Rasmussen ut Sofia Jakobsson # 18 in

Titel: Return of Django
Grupp: The Upsetters
Utgiven: 1969
Längd: 34:42
Producent: Lee Perry
Detta är en mycket bra skiva. The Upsetters är en av mina favorit reggaegrupper.

Storskräll i Malmö

HURRA! Sunnanå SK krossade LdB FC Malmö idag. De vann med 4-0. Jag var på Malmö IP och såg matchen tillsammans med en kompis.
Övriga resultat i Damallsvenskan:
13/6 Kristianstad DFF-Stattena 4-0
13/6 AIK-Kopparbergs/Göteborg 0-1
14/6 Djurgårgårdens IF DFFHammarby IF DFF 5-2
14/6 Linköping FC-KIF Örebro DFF 4-0
Igår var syrran och jag på fest. Det var mycket trevligt. Maten var mycket god.
Ikväll har min syster varit hemma hos mig och lånat min dator. När hon var klar såg vi matchen LdB FC Malmö-Umeå Ik på video.

Lorden från Gränden och party

Igår var mamma, en kompis till henne och jag på Fredriksdalsteatern och såg Lorden från Gränden (original titel Me And My Girl). Den var bra.
Idag ska syrran och på fest.

Ramona Bachmann # 19

Ramona Bachmann är Damallsvenskans bästa spelare och en av mina favoritspelare. Hon kallas Umeå IK:s nya Marta.

Sundsvalls DFF-Umeå IK 0-6

Svenska Cupen-matchen Sundsvalls DFF-Umeå IK slutade 0-6. Madelaine Edlund gjorde tre mål, Ramona Bachmann gjorde två och Emmelie Konradsson gjorde ett. Flera spelare som tidigare inte inte har fått särskilt mycket matching fick spela idag. Umeå IK är nu klara för kvartsfinal.
Per-Olof "Peppe" Elfvendal ersätter Patrik Nordström som målvaktstränare i Umeå IK. Patrik Nordström kan inte fortsätta p g a hälsoskäl.
VM-kval matchen Sverige-Malta slutade 4-0.

Hemma igen

Idag på morgonen anlände jag med nattåget från Luleå till Stockholms centralstation. Där åt jag frukost, innan jag tog tåget hem till Malmö.

Titel: Going to a Go-Go
Grupp: Smokey Robinson And The Miracles, sång Smokey Robinson, bakgrundssång Ronnie White, Pete Moore och Bobby Rogers
Utgiven: I november 1965
Bolag: Tamla
Producent: Bill "Smokey" Robinson
Längd: 33:49
Detta är en av de bästa Tamla Motown-plattorna. Med på den här skivan finns hitsen: underbara The Tracks of My Trears, Going to a Go-Go, Ooo Baby Baby och My Girl Has Gone

En skön dag i Umeå

Idag har jag tagit en promenad på Öst på stan och en promenad längs älven. Jag har fikat på Mekka (café) och druckit öl på Sjöbris (resturang och pub). Nu ikväll ska jag ta nattåget till Stockholm. Jag är framme i Stockholm på morgonen. Där äter jag frukost. Sen ta jag tåget hem till Malmö.

Umeå Ik-Linköping FC 2-1

HURRA! Umeå IK slog Linköping FC. HÄRLIGT! BRA JOBBAT TJEJER! Umeå IK spelade mycket bra fotboll och hade vassa målchanser, Förutom målet så fick inte Linköping FC till det i avsluten. Umeå IK vann rättvist. UIK:s mål gjordes av Ramona Bachmann ass Johanna Rasmussen och Maija Saari ass Johanna Rasmussen. LFC:s mål gjordes av Faith Idiki. Jag var med i UIK-klacken.Så här spelade Umeå IK:

Madelaine Edlund # 9, Johanna Rasmussen # 13, Ramona Bachmann # 19

KIF Örebro DFF slog LdB FC Malmö. HÄRLIGT! Den matchen spelades idag och slutade 2-1.

6/6 Kopparbergs/Göteborg-Djurgårdens IF DFF 3-1

6/6 Hammarby IF DFF-Kristianstad DFF 3-1

7/6 Sunnaå SK-AIK 0-2

7/6 Stattena-Piteå IF 2-2

Steve Galloways resturang

Idag har jag och kompisar ätit lunch på Steve Galloways resturang. Pizzan var jättegod där. Ikväll ska vi se matchen Sverige-Danmark.

Tillbaka i Umeå igen

Idag på morgonen anlände jag till Umeå. På förmiddagen var jag tilll Umeå IK:s klubbhus, Där hämtade jag mitt årskort. Sen gick jag och fikade på Mecka.

På väg mot Umeå

Idag börjar min resa till Umeå. Kl 14.14 avgår mitt tåg till Stockholm. I Stockholm hinner jag ta en fika. Tåget till Umeå avgår kl 2042 och är framme imorgon kl 06.37.

Inför matchen Umeå IK-Linköping FC

På söndag möter Umeå IK Linköping FC. Vid de senaste mötena har Linköping FC vunnit. Det var i Svenska Cupen-finalen och Supercupen tidigare i år. De vann dessutom det allsvenska mötet uppe i Umeå förra säsongen. Men med tanke på hur Linköping FC spelade i måndags, har Umeå IK mycket goda förutsättningar att slå Linköping FC på söndag. Umeå IK måste vara tuffa i närkamperna, ha bra försvarsspel och sätta sina målchanser m m. Gör de det har de goda chanser att slå Linköping FC på söndag.
Nu ska jag packa till min resa till Umeå.

Toppenlagen kryssade

Matchen Linköping FC-LdB FC Malmö slutade 0-0,. Jag är mycket nöjd över detta resultat. Jag har aldrig sett LdB spela så dåligt som de gjorde igår. Linköping var offénsiva men fick inte till det i avsluten. Umeå IK kommer att ta sitt 8:e SM-guld i år.
Så här gick det i min omröstning om vilket lag som vinner Damallsvenskan.
Tre röstade på LdB FC Malmö och en röstade på Umeå IK.
Idag efter arbetet åkte jag och mina arbetskamrater en båttur på kanalen i Malmö. Sen gick vi till puben Moosehead.

Malmö FF-GAIS 2-2

Igår missade dessvärre Malmö FF att ta segerchansen, när de möte GAIS hemma. GAIS kvitteringsmål kom när Jimmy Dixon misslyckades med en rensning. När han skulle reparera kom Daniel Andersson in i situationen. De båda Malmö FF-spelarna kolliderade, så GAIS-spelaren Pär Ericsson kunde ta bollen och spela fram Wanderson. Han slog bollen i mål. Hoppas di blåa får bättre flyt efter sommaruppehållet

Titel: Wreck a Pum Pum
Artist: Prince Buster med The All Stars