En arbetskamrat slutar

Idag slutade en av mina arbetskamrater.  Hon bjöd på tårta. MUMS! Hon fick presenter av oss. Hon är mycket trevlig. Jag kommer att sakna henne.

Arsenal Ladies-Everton 0-3

Arsenal Ladies hade inte förlorat en ligamatch sedan oktober 2003. Men i mötet mot Everton hemma gjorde de det. Everton vann med 3-0. Det var första förlusten på 108 ligamatcher.
Idag efter arbetet var jag och klippte mig. Jag är mycket nöjd.

Veckans skiva
Titel: From Nowhere
Grupp: The Troggs, Reg Presley sång, Chris Britton gitarr, Pete Staples bas och Ronnie Bond trummor
Utgiven: 1966
Med på den här plattan finns klassikern Vild Thing. En helt underbar låt. De gör en bra version på Chuck Berrys The Jaguar And The Thunderbird. Det är en bra skiva från det ljuva 60-talet.

Zvezda 2005-Umeå IK 2-0

Umeå IK  förlorade mot Zvezda i första semifinal matchen i Womens Cup. Umeå IK har goda förutsättningar att vinna i returmötet om en vecka. Fösta målet var en billig strafff. Det var Zinchenko som slog in straffen. Andra målet gjorde Djetel. I 63:e minuten blev Zvezdas Savchenkova utvisad.
Matchen Portugal-Sverige slutade 0-0. Försvarsmässigt gjorde Sverige en bra match. Världsklass: Daniel Majstorovic
Idag har jag varit och ätit scones hos min syster och middag hos mina föräldrar.


Kopparbergs/Göteborg FC-LdB FC Malmö 2-1

Kopparbergs/Göteborg slog guldfavoriten LdB. HÄRLIGT! Det var ett svagt LdB FC Malmö som möte ett bra arbetande och starkt Kopparbergs/Göteborg FC. Ldb:s Sjögarn gjorde första målet. De två andra målen gjorde Törnqvist och Liljegärd. Jag såg match på TV.
Idag har min syster ätit frukost hemma hos mig. Ikväll ska jag se matchen Portugal-Sverige.

John Holt

Han föddes den 11 juni 1947 i Kingston på Jamaica. Hans första singel kom 1963. Det var I Cried a Tear, producerad av Leslie Kong. Han kom med i gruppen The Paragons. 1967 kom deras klassiska album: On the Beach With The Paragons. Med på skivan finns låten The Tide Is High som gruppen Blondie senare fick en hitt med. John Holt lämnade The Paragons 1970. 1972 får han en stor hitt med Stick By Me. Hans bästa låt är: A Love I Can Feel.

Idag på lunchen var jag och en arbetskamrat på  resturangen Any Time.

Vibrations

På lunchen var jag inne i skivaffären Musik & Konst. Där köpte jag skivan The Vibrating, Vibrations, The Okeh and Epic singles 1963-1968. The Vibrating var en vokal soul-grupp från Los Angeles.
Nu ska jag ner i tvättstugan och hämta tvätten.

Umeå IK-KIF Örebro 2-0

Idag startade Damallsvenskan för Umeå IK och KIF Örebro.Umeå IK vann med 2-0. Härligt! Umeå IK ställde upp med följande startelva: målvakt Carola Söberg #  1, backar Anna Paulson # 2, Karolina Westberg # 4, Emma Berglund # 5och Maija Saari # 8, mittfältare Lisa Dahlkvist # 7, Emmelie Konradsson # 15 och Mami Yamagachi # 11, anfallare Johanna Rasmussen # 13, Madelaine Edlund # 9 och Sofia Jakobsson # 18. I 64:e minuten genomförde UIK ett byte ut gick Sofia Jakobsson och in kom Elaine Moura. Madelaine Edlund gjorde båda målen. Matchen spelades i sju minus grader.
Idag efter arbetet hjälpte jag till på vår miniorscoutavdelning. Vi gjorde våfflor och lekte.

MFF lånar ut spelare

Malmö FF lånar ut tio spelare under den kommande säsongen.
Efter arbetet cyklade jag till scoutlokalen. Jag parkerade cykeln där och gick och handlade fika till kvällens möte. När jag kom tillbaka till scoutlokalen satte jag på kaffe, skar upp bröd och tog fram påläggen. Kvällens möte var bra och givande.


Matlagning hos syrran

Idag efter arbetet ska jag hem till min syster och laga mat.

Veckans skiva
Titel: Small Faces
Grupp: The Small Faces, Stevie Marriot sång och gitarr, Ronnie Lane bakgrundssång och bas, Kenney Jones trummor och Ian McLagan orgel
Utgiven: 11 maj 1966
Bolag: Decca
Längd: 32:47 min
Producent: Ian Samwell
Den här plattan innehåller hitsen Watcha Gonna Do About It och Sha-La-La-la-Lee. En mycket bra skiva.

Linköping FC vann Supercupen

Idag såg jag Umeå IK-Linköping FC i Supercupen. Matchen sändes på kanal TV 400. I första halvlek kom matchens enda. Det var Linköpings Jessica  Landström som nickade in målet. Umeå IK anföll gång på gång men fick inte till det i straffområdet för det mesta. Linköping försvarade sig bra.
Igår slog Arsenal Newcastle med 3-1. Härligt!
Klockan halvfem idag tog jag tåget hem till Malmö. Det har varit en trevlig helg hos mina vänner i Karlshamn.

En helg i Karlshamn

Denna helg tillbringar jag hos mina vänner i Karlshamn. Igår på eftermiddagen tog jag tåget dit. Jag blev hämtad på stationen. Vi åt en god middag på kvällen. Idag har vi tagit en sväng stan. Nu tittar vi på fotboll. Klockan halvsju börjar matchen Newcastle-Arsenal.

Karlshamn

Då var det fredag igen. Idag ska jag åka till Karlshamn och hälsa på kompisar. Jag ska vara där hela helgen.

Flickan som lekte med elden

Idag på lunchen var jag inne på Malmö Bokhandel.Där köpte jag Stieg Larssons Flickan som lekte med elden för 59 kr. Ytterliggare ett fynd på bokrean. Efter arbetet var det film dags igen fina arbetskamrater och mig. Vi skulle se filmen Apocakypto men ca en halvtimme in i filmen så började den att hacka. Så vi såg Maria Larsson Eviga Ögonblick istället. En bra film.

Arsenal klara för semifinal i FA-cupen

Igår slog Arsenal Hull med 2-1 i en av kvartsfinalerna i FA-cupen. Det var Robin van Persie och William Gallas som gjorde Arsenals mål. Hulls mål gjorde Nick Barmbys. I semifalen får de möta Chelsea.
Idag på lunchen var jag på Akademibokhandeln. Där köpte jag 1001 cocktails för 129 kr och Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson för 69 kr. Man kan verkligen göra bra fynd på bokrean. Efter arbetet var jag hembjuden till scoutkompisar på middag. Dom bjöd på kåldomar. MUMS! Det blev kaffe efter maten. 

Kinamat och scoutmöte

På lunchen var jag och köpte mat på Chinaboxen på Triangeln. Det blev friterade räkor, vårullar med fläsk, ris och jordnötssås. MUMS! Ikväll har jag varit på möte i scoutlokalen.
Igår slog Umeå IK Rysslands F-17-lag med 4-0.
Svenska damlandslaget i fotboll får möta Tjeckien, Belgien, Wales och Azerbajdjan i VM-kvalet.

Tvätt och 183 dagar

Klockan fem ska jag tvätta och klockan åtta ska jag se 183 dagar.

Veckans skiva
Titel: More Hits by The Supremes
Grupp: The Supremes, Diana Ross sång, Florence Ballard och Mary Wilson bakgrundssång
Utgiven: 23 juli 1965
Inspelad: 1964-1965
Längd: 32, 37 min
Bolag: Motown
Producenter: Brian Holland och Lamont Dozier
Detta är en mycket bra Motown-platta med hitsen Nothing But Heartaches (en underbar låt), Stop! In the Name of Love och Back in My Arms Again. Holland-Dozier-Holland har skrivit samtliga låta på den här skivan.

Arsenal-Blackburn Rovers 4-0

Igår var jag på Sit Tobys och såg matchen Arsenal-Blackburn Rovers. Arsenal vann med 4-0. Första målet gjorde Arshavin redan i andra matchminuten. Han gjorde även mål andra målet. Dom två andra målen gjorde Eboué varav det sista var en straff. Det kunde blivit fler. Bendter borde ha gjort minst ett mål av dom chanserna han hade. Det var tre värdefulla poäng som Arsenal fick igår. Hoppas att Tottenham slår Aston Villa idag.
Nu ska jag hem till syrran och dricka kaffe. Sen ska vi hem till våra föräldrar.

Umeå IK på träningsläger

Idag anländer Umeå IK till Turkiet för en veckas träningsläger. Under träningslägret blir det match mot Alma KTZH.
När jag åt frukost lyssnade jag på Otis Redding. En mycket bra artist. Under eftermiddagen ska jag till Sir Tobys och se match Arsenal-Blackburn Rovers.

The Who

Innan gruppen tog namnet The Who hette de The Detours. Det var 1964 som The Who bildades. Original uppsättningen var: Roger Daltrey sång, Pete Townshend gitarr, John Entwistle bas och Keith Moon trummor. De blev ett av de stora modsbanden. En kort tid efter bildandet hette de The High Numbers. De gav ut en singel under det namnet som inte slog. De bytte tillbka till The Who. Deras första hitt var I Can´t Explain från 1965. Den följdes av hitsen "Anyway, Anyhow, Anywhere", "The Kids Are Allright" och "MY Generation" dessa kom också 1965. Och i slutet av detta år kom debut albumet My Generation. En mycket bra platta.Det följdes av albumen A Quick One 1966 och The Who Sell Out 1967. De gjorde två rockoperor Tommy 1969 och Quadrophenia 1973. Båda har blivit film. 1978 avlider Keith Moon till följd av en överdos. Han erätts av Kenny Jones tidigare The Small Faces. Med skivan It´s Hard hade The Who tänkt  ta avsked. Men så blev det inte. PÅ senare tid har de gjort över 70 spelningar i Europa och USA. Den 27 juni 2002 avlider John Entwistle.
En bra samlingsskiva är:
Who´s Better, Who´s Best

Idag på lunchen var en arbetskamrat och jag och åt på Any Time. Nu ska jag börja läsa boken Män som hatar kvinnor. 


Arsenal i straffdrama

Inför retur mötet mot Roma i Champions League ledde Arsenal med 1-0. I gårdagens match gjorde Roma mål. I full tid stod det 1-1. Det gick till förlängning och fick till slut avgöras med straffar. Arsenal vann straffdramat och är nu vidare till kvartsfinal. HÄRLIGT!
Idag på eftermiddag har jag och mina arbetskamrater varit på studiebesök.

HURRA! Sverige vann Algarve Cup

Idag tog svenska damlandslaget i fotboll guld i i finalen i Algarve Cup. För motståndet stod USA. Det stod 1-1 i full tid. Där Lotta Schelin gjorde Sveriges mål. Det gick till förlängning och fick avgöras med strafffar. Sverige vann med 5-4. Stina Segerström satte Sveriges segermål.  GRATTIS! Bra jobbat!

Damlandslaget i fotboll slog Tyskland

Igår slog svenska Damlandslaget i fotboll Tyskland med 3-2. Det var den första segern på sju år mot Tyskland. BRA JOBBAT!
Umeå IK:s Ramona Bachmann gjorde ett av målen igår när Schweiz slog Slovenien med 5-0.
Idag har en arbetskamrat som är mammaledig varit och hälsat på. Hon hade sin son med sig. På lunchen var jag och två arbetskamrater och åt på kinaresturangen Ming på Amiralsgatan. Nu ska jag hämta tvätten. Klockan åtta ska jag se Mästarnas mästare.

Korvgryta

Efter arbetet gick jag till Willy:s och handlade. När jag kom hem gjorde jag en korvgryta. Det blev fyra potioner.
Miljan Mutavdzic är Malmö FF:s senaste nyförvärv. Han är mittfältare och 23 år.

Veckans skiva
Titel: Bring It All Back Home, även utgiven under titeln: Subterranen Homesick Blues
Artist: Bob Dylan
Utgiven: 22 mars 1965
Bolag: Columbia
Längd: 47,23
Producent: Tom Wilson
På den här plattan finns klassikerna: Subterranean Homesick Blues (en av hans bästa låtar), Maggie Farm, Mr. Tambourine Man och It´s All Over Now, Baby Blue.


Dusty Springfield

Hon föddes den 16 april 1939 i London. Hennes riktiga namn är Mary Isbel Catherine Bernadette OBrien. Hon började sin karriär tillsammans med sin bror  Tom Springfield i Springfields. 1963 började hon sin solokarriär. I Only Want To Be With You blev hennes första hitt. Mellan Mellan åren 1964-1970 hade hon 18 singlar på Bilboard Hot 100. Hon blev beundrad och uppskattad av svarta soulstjärnor. 1969 kom klassikern Dusty in Memphis. På 80-talet fick hon en nystart. Mycket tack vare samarbetet med Pet Shop Boys. Hennes låt In Private från 1989 finns med på Sahara Hotnights nya skiva Sparks. Dusty Springfield avled den 2 mars 1999. Samma år  invaldes hon i Rock and Roll Hall of Fame.
Skivor:
Dusty in Memphis...plus
Greatest Hits 

Igår var jag och en kompis och åt på kinaresturangen Golden Horse vid Nobeltorget. Efter det såg vi filmen Hennes envisa hjärta. Filmen handlar om en engelsk författarinna. Idag har jag varit och sett filmen Män som hatar kvinnor. Den var mycket bra och spännande.
Arsenal slog Burnley med 3-0 i dagens FA-Cup match. 

Malmö FF-Häcken 0-0

Dagens match mellan Malmö FF och Häcken slutade mållöst.
Idag har jag varit hos min syster och ätit frukost.
Vid femtiden ska jag träffa en kompis. Vi ska hyra en film och äta kinamat.

Umeå Ik-spelare på landslagsuppdrag

Anna Paulson, Lisa Dahlkvist, Madelaine Edlund och Ulla-karin Rönnlund deltar i Algarve Cup Portugal,  med Svenska Damlandlaget i fotboll. Johanna Rasmussen och Maija Saari är också med i Algarve Cup,  med sina landlag, det danska resp finska. Ramona Bachmann är med det schweiziska landslaget i Slovenien för landskamp. Sofia Jakobsson, Emma Kulberg och Emma Åberg-Zingmark åker med F-19-landslaget till La Manga, Spanien, den 7-14 mars.
Umeå IK:s målvakt Ulla-Karin Rönnlund har skadat ett finger under träning i Portugal. Prognosen säger cirka tre veckors vila.
Igår slog Umeå IK Mariehem SK med 5-0. Spelare från UIK:s utvecklingslag var med.
Idag slog Sverige Finland med 1-0 i Algarve Cup.
Idag efter arbetet var syrran och jag och köpte biljetter till vår resa till Umeå i påsk. När det var gjort tog vi en öl på Harrys.

Frukost och en promenad

Idag efter arbetet ska jag hem till mitt föräldrarhem och hålla pappa sällskap. Mamma ska gå och lyssna på jazz. Nu ska jag äta frukost. Sen blir det en promenad till min arbetsplats.

Damallsvenskan 2009

I år tar Umeå IK sitt 8:e SM-guld. Så här slutar 2009 års upplaga av Damallsvenskan.
 1. Umeå IK
 2. LdB FC Malmö
 3. Linköping FC
 4. AIK
 5. Kopparbergs/Göteborg
 6. KIF Örebro DFF
 7. Djurgården
 8. Sunnanå SSK
 9. Kristianstad DFF
10. Hammarby
11. Piteå IF
12. Stattena IF

Igårdagens ligamatch slog Arsenal West Bromwich med 3-1.
Svenska damlandslaget i fotboll kryssade mot Kina idag i Algarve Cup. Match slutade 0-0.
Idag har jag och en arbetskamrat varit på studiebesök. Det varade i tre timmar. Efter arbetet träffade jag scoutkompisar. Vi fikade och gick igenom papper.

Northern Soul och pizza

När jag arbetade idag lyssnade jag på Northern Soul. En arbetskamrat hade bakat en päronkaka till eftermiddagsfikan. MUMS! Jag köpte en pizza när jag var på väg hem från jobbet. Nu ikväll ska jag se Mästarnas mästare.

Get On The Bus

Jag gillar Name The Pets Get On the Bus. En bra RnB-låt. Jag lyssnar inte så mycket på ny musik.
Idag efter arbetet har jag handlat mat och tvättat.

Veckans skiva
Titel: Still In Chains
Artist: John Holt
Inspelad: 1971
Utgiven: På Trojan, 1971 och på Dynamic Sound, 1972
Producent: Bunny Lee
Detta är en mycket bra reggae-platta.

Arsenal kryssade igen

Igår mötte Arsenal Fulham. Matchen slutade 0-0. SUCK! Malmö FF vann över Lyngby med 1-0. Den matchen spelades också igår.
Idag har jag varit på scoutmöte i scoutlokalen. 

RSS 2.0