En trevlig helg

Arbetshelgen i scoutstugan var mycket trevlig. Vi fick gjort mycket. En av mina scoutkompisar lagade mycket god mat. Det blev många goda skratt. 

Arsenal-Chelsea 0-3

Dessvärre förlorade Arsenal mot Chelsea idag. De vann med 3-0. Drogba gjorde två mål (första och tredje). Det andra målet var ett självmål.


Jakobsson och Kulberg stannar

Sofia Jakobsson och Emma Kulberg har förlängt sina kontrakt med Umeå IK. Fia och Emma, tack för att ni stannar.

Arbetshelg

Idag efter jobbet åker jag till scoutstugan. Där ska jag och mina scoutkompisar ha arbetshelg. Vi ska arbeta på stugan och fixa ved. Också ska vi äta god mat.

Mammas födelsedag

Idag efter jobbet grattade jag mamma på hennes födelsedag.

Paulson, Landström och Konradsson stannar kvar

Anna Paulson, Elin Landström och Emmelie Konradsson har förlängt sina kontrakt med Umeå IK. Tack för att ni stannar kvar. 

Arsenal-St Liege 2-0

Igår slog Arsenal St Liege med 2-0 i Champions League. Målskyttar: Samir Nasri och Denilson

Inbjudningskort

Nu har jag skrivit inbjudningskorten till mitt glöggparty.


Howlin´ Wolf

Bluessångaren, låtskrivaren, gitarristen och munspelaren Howlin´ Wolf föddes den 10 juni 1910 i White Station, Mississippi, USA. Hans riktiga namn är Chester Arthur Burnett. 1951 gjorde Howlin´ Wolf sina första inspelningar. Han hade då både skivkontrakt med Modern Records och Chess Record. I augusti 1951 gav Chess Records ut How Many More Years. På Modern Records gjorde han inspelningar med Ike Turner. Det var i slutet av 1951 och början av 1952.
Hans album Holwin´ Wolf från 1962 är en av de mest inflytelserika bluesskivorna. Låtarna Dang Doodle, Spoongul och The Red Rooster finns med på den här plattan.
1965 uppträde Holwin´ Wolf tillsammans med The Rolling Stones i TV-programmet Shindig.
På plattan The Howlin´ Wolf London Sessions medverkar Eric Clapton, Steve Winwood, Ian Stewart, Bill Wyman och Charlie Watts.
1973 på Chess Records spelar Holwin´ Wolf in sitt sista album The Back Door Wolf.
Han valdes 1980 in i Blues Hall of Fame och 1991 i Rock and Roll Hall of Fame.
Howlin´ Wolf avled den 10 januari 1976 i Hines, Illinois, USA.


Loppis och Sir Toby´s

Idag har jag sålt saker på min scoutkårs loppmarknad. Kl 16.00 var jag på puben Sir Toby´s och såg matchen Sunderland-Arsenal. Dessvärre förlorade Arsenal. SUCK! Sunderland vann med 1-0. Arsenal var inte bra idag.

Umeå IK möter Montpelier i kvarten

Umeå IK möter det franska laget Montpelier i kvartsfinalerna i Women´s Champions League. Matcherna spelas den 10 och 27 mars.
Övriga kvartsfinaler:
Daisburg-Arsenal
Olympique Lyonais-Torres
Turbin Postdam-Röa

Klippning och varm choklad

Idag efter jobbet var jag och klippte mig. Sen gick jag till Expresso House. Där drack jag varm choklad med vispgrädde och åt en laxmacka. Efter fikan på Expresso House cyklade jag till scoutlokalen. Där hjälpte jag till att ställa i ordning till vår loppis på lördag.


Italien-Sverige 1-0

Igår hade Svenska Fotbollslandslagets nya förbundskapten Erik Hamrén sin första match. Sverige mötte Italien borta i en landskamp. Dessvärre vann Italien. De vann med 1-0.


Middag

Igår var syrran och kompisar till oss hemma hos mig på middag. Jag bjöd på fiskgryta och hallonglass. Till det drack vi vitt vin.

En stor burgare

Idag efter jobbet var jag på Burger King och åt en Big KIng XXL meny. Sen cyklade jag till scoutlokalen. Där hjälpte jag till på scoutmötet för de äldre scouterna. Jag städade också toaletten.

Cadillac Records

Igår såg jag filmen Cadillac Records, som är en mycket bra film. Den handlar om Leonard Chess som startar skivbolaget Chess Records och artisterna där: Muddy Waters, Little Walter, Chuck Berry, Willie Dixon, Etta James och Howlin Wolf.


Filmkväll

Idag ska jag och en kompis hyra filmer och äta kinamat.

Emma Berglund stannar kvar

Idag skrev mittbacken Emma Berglund på för ytterliggare två säsonger i Umeå IK. Tack för att du stannar, Emma.

Mika Sankala slutar

Mika Sankala slutar som tränare i Umeå IK. Tack för tiden i Umeå IK, Mika.

KEEPING THE FAITH

Idag på lunchen var jag i skivaffären FOLK Å ROCK. Där köpte jag Northern Soul-samlingen: KEEPING THE FAITH, 40 YEARS OF NORTHERN SOUL, Memories & Souvenirs. Samlingen omfattar fyra stycken skivor + häfte.
Efter arbetet var jag på ett trevligt scoutmöte. Först hade vi möte. Sen åt vi en god bit mat. Vi avslutade kvällen med att spela minigolf.


Umeå IK-Rossiyanka 1-1

Umeå IK är klara för kvartsfinal i Women´s Champions League. Ikväll spelade de 1-1 mot det ryska laget Rossiyanka. Förra vecka slog Umeå IK ryskorna med 1-0. BRA JOBBAT TJEJER!

Det blir ingen kvartsfinal för Linköping FC i Women´s Champions League. Ikväll förlorade de hemma med 2-0. Borta mötet för en vecka sedan slutade 1-1.


Karolina Westberg slutar

Nu spelar lagkapten Karolina Westberg sin sista match i Umeå IK. Tack för tiden i Umeå IK, Karolina.


Longshot

Idag på lunchrasten var jag inne i skivaffärren Repeat Records. Där köpte jag skivan Longshot med reggaegruppen The Pioneers. Den här skivan gavs ut 1969. Men mitt ex är en nypressning.

Pizza Hut och Fotbollsgalan

Har precis kommit hem. Idag på lunchen var jag och åt på Pizza Hut. Nu ska jag se Fotbollsgalan.

En skön helg

Jag har haft en bra helg. I fredagskväll kollade jag andras bloggar, åt godis och lyssnade på musik. Igår tvättade och städade jag. På eftermiddagen kom mamma och hälsade på. På kvällen var jag på Sir Toby´s och såg matchen Wolverhampton-Arsenal. Idag har vi uppvaktat pappa på farsdag.

Wolverhampton-Arsenal 1-4

Idag slog Arsenal Wolverhampton med 4-1. En skön seger. Arsenals två första mål var självmål av: Zubar och Craddock. De två andra målen gjordes av Fabregas och Arshavin. Wolverhamptons mål gjordes av Craddock.

Umeå IK-Piteå IF 5-1

Idag var det sista omgången i Damallsvenskan. Umeå IK mötte Piteå IF hemma. De vann med 5-1. Målen gjordes av: Sofia Jakobsson, Madelaine Edlund, Johanna Rasmussen, Mami Yamaguchi och Emmelie Konradsson. Piteås mål gjordes av June Pedersen (f d Umeå IK).
Så här spelade Umeå IK:
Ulla-Karin Rönnlund # 1
Anna Paulson # 2, Karolina Westberg # 92, Emma Berglund # 5, Emma Åberg-Zingmark # 23
Lisa Dahlkvist # 7, Mami Yamaguchi # 11, Elaine Moura # 20
Madelaine Edlund # 9, Sofia Jakobsson # 18, Johanna Rasmussen # 13
Byten: Berglund ut Emmelie Konradsson # 15 in, Rasmussen ut Ramona Bachmann # 19 in (dubbelbye i 46:e min) och Åberg-Zingmark ut Maija Saari # 8 in

Övriga resultat i Damallsvenskan:
Hammarby-Djurgården 0-1
KIF Örebro-Linköping FC 2-0
Stattena IF-Kristianstad 2-5
Kopparbergs/Göteborg-AIK 3-4
Sunnanå SK-LdB FC Malmö 0-1

Carola Söberg till Tyresö FF

Umeå IKs målvakt Carola Söberg har skrivit på för Tyresö FF. Avtalet är på två år.
Tack för tiden i Umeå IK, Carola. Lycka till i din nya klubb.

Arsenal-A Z Alkmaar 4-1

Igår slog Arsenal A Z Alkmaar med 4-1 i Champions League. Fabregas gjorde två mål. De två andra Arsenal-målen gjordes av Nasri och Diaby. AZ Alkmaars mål gjordes av Lens.

Rossiyanka-Umeå IK 0-1

Umeå IK vann första åttondelsfinalen i Women´s Champions League. De slog ryska Rossiyanka med 1-0. Målet gjordes av Sofia Jakobsson efter ett inlägg av Anna Paulson. Returen spelas om en vecka i Umeå.


Två scoutmöten

Ikväll har jag varit på två scoutmöten.

Malmö FF-Brommapojkarna 1-1

Malmö FF fick oavgjort mot Brommapojkarna igår. Matchen slutade 1-1.
Malmö FF slutar på en 7:e plats i år.

Linköping FC-Umeå IK 4-0

Igår krossade Linköping FC Umeå IK. SUCK! De vann med 4-0. Umeå IK gjorde en mycket dålig match. De skapade knappt något i straffområdet och tog inte för sig i närkamperna. Umeå IKs vinnarskallekultur var som bort blåst.

I och med att Kopparbergs/Göteborg förlorade mot Djurgården idag, blev det klart Linköping FC är svenska mästarinnor.

Idag har jag varit på Malmö Idrottsplats och såg matchen LdB FC Malmö-KIF Örebro. Match slutade 1-1. Det var en bra match. KIF Örebro spelade riktigt bra.  

Arsenal-Tottenham 3-0

Arsenal vann igår mot Tottenham. Gunners vann Londonderbyt med 3-0. UNDERBART! van Persie gjorde två mål. Det andra målet gjorde Fabregas.


RSS 2.0