Bloggpaus

Nu tar jag en bloggpaus. Ska till Umeå. Är tillbaka igen den 7 september.

Malmö FF-Elfsborg 1-0

Igår slog Malmö FF Elfsborg med 1-0. Målet gjordes av Daniel Andersson. MFF leder nu Allsvenskan. Härligt!

Umeå IK-Kristianstad DFF 2-1

Idag slog Umeå IK Kristianstad DFF med 2-1. En skön seger. Umeå IKs mål gjordes av Sofia Jakobsson och Anna Westerlund och Kristianstads mål gjordes av Margret Lara Vidarsdottir (straff). Bra jobbat tjejer!
Så här spelade Umeå IK:
# 1 Caroline Jönsson
# 16 Linnéa Ågren, # 5 Emma Berglund, # 8 Maija Saari, # 3 Elin Landström
# 4 Emmelie Konradsson, # 23 Emma Åberg-Zingmark, # 7 Anna Westerlund, # 17 Pernilla Nordlund
# 18 Rita Chikwelu, # 9 Sofia Jakobsson
Byten: Ågren ut # 2 Emma Kulberg in och Åberg-Zingmark ut # 11 Hanna Pettersson in

Blackburn-Arsenal 1-2

Igår slog Arsenal Blackburn med 2-1. Arsenals mål gjordes av: Theo Walcott och Andrej Arshavin och Blackburns mål gjordes av Diof.

Min systers födelsedag

Idag fyller min syster år. Ett stort grattis syrran.

Utfärd

Idag har jag och mina arbetskamrater varit på utfärd i Lund. Det var trevligt.

Sverige-Wales 5-1

VM-kval-matchen Sverige-Wales slutade 5-1. Målskyttar Josefine Öqvist (3) och Lotta Schelin (2). Matche spelades idag.

Sushi och scoutmöte

Idag på lunchen åt jag och en arbetskamrat sushi. Det var mycket gott.
Ikväll har syrran och jag varit på ett scoutmöte. Vi grillade korv och planerade.

Halmstad BK-Malmö FF 0-2

Igår slog Malmö FF Halmstad BK med 2-0. Målen gjordes av Agon Mehmeti.

Nisse Hellberg

Idag har syrran och jag sett Nisse Hellberg på Malmöfestivalen. Han och hans kompgrupp var mycket bra.

Malmöfestivalen

Idag har jag tagit en sväng på Malmöfestivalen. Årets upplaga är bra och trevlig.

Tjeckien-Sverige 0-1

Igår vann Sverige VM-kval-matchen mot Tjeckien med 1-0. Målet gjordes av lagkapten Caroline Seger efter förarbete av Josefine Öqvist.

Idag har jag varit på puben Sir Toby´s och sett matchen Arsenal-Blackpool. Matchen slutade 6-0. En skön seger. Målskyttar: Walcott (3), Arshavin (straff), Diaby och Chamakh. Kul att Chamakh fick göra mål. Han är ny i Arsenal. Blackpool-spelaren Evatt rev omkull Chamakh i straffområdet och blev utvisad. Och det blev straff.

Spirit of 69

Skinheadskulturen är en vidareutveckling av modskulturen. När mods 1966/1967 tog till sig influenser från psykedelia och hippies valde de mer hårdföra modsen att utveckla en egen stil. Åren 1967-1968 kallades skinheadsen för peanuts och lemonheads. 1969 myntade massmedia ordet skinheads. Och de (skinheadsen) antog det namnet. Detta år hade skinheadsen ökat kraftigt i antal. Spirit of 69 har en nostalagisk klang i skinheadsrörelsen.
I klädstilen ingick (ingår) bl a Ben Sherman skjortor, Fred Perry tröjor, jeans och Dr Martins kängor.

Linköpings FC-Umeå IK 5-0

Igår var jag och en kompis i Linköping och såg matchen Linköpings FC-Umeå IK. LFC krossade UIK med 5-0. Målskyttar: Josefine Öqvist, Kosovare Asllani (2) och Linda Sällström (2). Umeå IK spelade bra i första halvlek och skapa en del målchanser. Men i andra halvlek var de riktigt dåliga.
#9 Sofia Jakobsson, # 18 Rita Chikwelu
# 17 Pernilla Nordlund, # 23 Emma Åberg-Zingmark, # 7 Anna Westerlund, # 4 Emmelie Konradsson
# 3 Elin Landström, # 8 Maija Saari, # 5 Emma Berglund, # 16 Linnéa Ågren
# 1 Caroline Jönsson
Byte: Westerlund ut, # 12 Ida Åberg-Zingmark in

På fotbollsmatch i Landskrona

I måndags var jag och kompisar och såg matchen Landskrona BoIS-Ögryte. Matchen slutade 0-0. Det var en bra match.

Malmö FF-Gelfe IF 2-0

Igår slog Malmö FF Gelfe IF med 2-0. Målskyttar: Agon Mehmeti och Daniel Larsson. MFF ligger nu bara en poäng bakom Helsingborg.

Liverpool-Arsenal 1-1

Idag har jag varit på puben Sir Toby´s och sett matchen Liverpool-Arsenal. Matchen slutade 1-1. Arsenal spelade bra i första halvlek. I slutet av första halvlek blev Liverpool-spelaren J Cole utvisad (två gulla kort). I början av andra halvlek gjorde Liverpool mål. Målskytt: N`Gog. Trots att Arsenal hade en spelare mer, så gjorde de en dålig andra halvlek. I slutet av matchen fick dock Arsenal ett mål (självmål). Skönt! I slutet av matchen blev Arsenal-spelaren Koscielny utvisad (två gula kort).

Premier League

Idag drar Premier League igång. Fråga: Håller du på något lag i Premier League?

Sverige-Skottland 3-0

Sverige vann gårdagens landskamp mot Skottland med 3-0.

Umeå IK utslagna ur Champions League

Igår slog Umeå IK Sarajevo i sin sista gruppspelsmatch i Women´s Champions League. UIK vann med 1-0. Målskytt Rita Chikwelu. Trots 2 segrar i sin grupp går Umeå IK inte vidare.

Arsenal möter Liverpool i premiären

Nu i helgen startar Premier League. Arsenal möter Liverpool i sin första match. Härligt att Premier League drar igång.

Fråga: Vilket lag tror du vinner Premier League?

Hemma hos kompisar

Idag efter jobbet var jag hemma hos kompisar. Var ett bra tag sen vi senast sågs. Det var mycket trevligt att träffas igen.

Örebro-Malmö FF 0-3

Igår slog Malmö FF Örebro. MFF vann med 3-0. Målen gjordes av: Jiloan Hamad, Agon Mehmeti och Daniel Larsson (straff).

Golden Horse och filmkväll

Igår var jag och en kompis och åt på kinarestaurangen Golden Horse. När vi hade ätit färdigt gick vi hem till mig och såg filmerna Agora och New Moon.

Apollon-Umeå IK 4-1

Dessvärre förlorade Umeå IK sin andra gruppspelsmatch i Women´s Champions League. De blev slagna av Apollon från Cypern. Apollon vann med 4-1.

Klippning efter arbetet

Idag efter arbetet var jag och klippte mig. Jag är mycket nöjd med klippningen.

Umeå IK vann sin första gruppspelsmatch

Idag slog Umeå IK Tel Aviv i sin första gruppspelsmatch i UFFA Women´s Champions League. Målen gjordes av: Emma Åberg-Zingmark, Therese Kapstad och Linda Molin. Bra jobbat tjejer!