Sir Toby´s och städning

Igår var jag på puben Sir Toby´s och såg matchen Stoke-Arsenal.
Idag har jag och scoutkompisar städat scoutlokalen. Jag har också träffat mina föräldrar och min syster.

Stoke-Arsenal 1-3

Ikväll slog Arsenal Stoke med 3-1. Stoke tog ledningen i början av matchen. Målskytt Pugh Bendtner nickade in Arsenals första mål. De två andra målen kom på stopptid. Dom gjordes av Fabregas (straff) och Vermaelen. Dessvärre fick Arsenal-talangen Aaron Ramsey ett benbrott. Han blev tacklad av Stokes-spelaren Shawcross.  Shawcross blev utvisad för det.

Sverige besegrade Island

Igår slog Sveriges damlandslag i fotboll Island med 5-1. Det skedde i pågående Alvgarve Cup. F d Umeå IK-spelaren Lisa Dahlkvist gjorde två av målen.  


Umeå IK krossade Lyn

Idag krossade Umeå IK norska Lyn i en träningsmatch i Turkiet. De vann med 4-0. Första målet var ett självmål. De andra målen gjordes av: Rita Chikwelu, Therese Kapstad och Linda Molin. Umeå IK hade både spelglädje och tålamod i den här matchen.

Ska och massvis med godis

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Sitter nu vid datorn och lyssna på 60-tals ska och äter godis. Har en skål full med godis (0,805 gr). Härligt att det är fredag.

Dressmann och Big Fish

Igår på lunchrasten var jag på Dressmann. Där köpte jag två par jeans, kalsonger och strumpor.
Idag efter arbetet såg jag och arbetskamrater filmen Big Fish. Den var bra. Till filmen hade vi fisksoppa, äppelpaj och vitt vin. Det smakade mycket bra.


The Ethiopians

Den jamaicanska vokalgruppen The Ethiopians bildades 1966. Gruppen bestod av Leonard Dillon, Aston Morris och Stephen Taylor. Gruppen var mycket populär på Jamaica under det sena 60-talet och det tidiga 70-talet. De hade också framgångar i Storbritannien under denna period.
I slutet av 1966 lämnade Morris gruppen. 1969 kom albumet Reggae Power och 1970 kom albumet Woman Capture Man. I september 1975 dog Taylor i en traffikolycka. Han blev påkörd av en van när ha passerade en väg.

Ett urval låtar
Train to Skaville
The Whip
Everything Crash
Hong Kong Flu
What a Fire
Woman Capture Man

Umeå IK på träningsläger i Antalya

Umeå IK befinner sig på träningsläger i Antalya, Turkiet. De anlände dit i lördags. Idag spelade de mot det norska laget IF Floya från Tromsö. Matchen slutade 1-1. Umeå IKs mål var ett självmål. På fredag möter Umeå IK Azerbadjans landslag.


Pappas födelsedag

Idag har vi firat pappa på hans födelsedag. Mamma och syrran hade bakat tårtor och vetelängder. Det var mycket gott. Han fick tröjor av oss (mamma, syrran och jag).

Arsenal-Sunderland 2-0

Idag slog Arsenal Sunderland hemma med 2-0. Första målet gjorde Bendtner i 27:e min. Andra målet var en straff på stopptid. Fabregas gjorde det målet.

Grekisk buffe´

Idag har mamma, syrran och jag varit i stan och köpt presenter till pappa som fyller år imorgon. När vi hade handlat presenter åt vi grekisk buffe´. Det var mycket gott.


After Work

Idag efter arbetet var jag och arbetskamrater på puben PickWick. Det var mycket trevligt.

Porto-Arsenal 2-1

Igår mötes Porto och Arsenal i åttondelsfinal i Champions League. Porto vann med 2-1. Första målet var en målvaktstavla av Arsenals målvakt Fabianski. Matchens andra mål gjordes av Arsenal. Campbell nickade in bollen i mål på en hörna. Tredje målet kom på en snabb frispark. Portos mål gjordes av Silvestre Varel och Falcao. Arsenal borde ha gjort ett mål till. Hade några bra målchanser. Den svenske domaren Martin Hansson dömde matchen. Returen spelas tisdagen den 9 mars. 

Pizza och puben

Sitter nu vid datorn och lyssnar på Dandy And The Brother Dan Allstars (tidig reggae). Har precis ätit en pizza. Ikväll ska jag till puben Sir Toby´s och se matchen Porto-Arsenal.

Curtis Mayfield

Den amerikanske sångaren, kompisitören, sångtextförfattaren och gitarristen Curtis Mayfield föddes den 3 juni 1942 i Chicago, llinois. När han var 16 år bildade han soulgruppen The Impressions. Gruppen hade hits med bl a Keep on Pushing och People Get ready. Curtis Mayfield var också en viktig röst för medborgarrättsrörelsen. 1970 lämnade han The Impressions för en solokarriär. Vid en utomhus konsert den 13 augusti 1990 föll en ljusramp ner över honom. Den träffade så illa att Mayfield blev förlamad från nacken och ner. 1996 spelade han sängliggande in albumet New World Order. 1999 blev han invald i Rock and Roll of Fame. Curtis Mayfield avled den 26 december 1999.

Ett urval album
The Impressions
Keep on Pushing, 1964
People Get Ready, 1965
Solo
Curtis, 1970
Roots, 1971
Superfly (filmmusik), 1972
Back to the World, 1973

Otis Redding och herrmiddag

Sitter vid datorn och lyssnar på soul-sångaren Otis Redding. Igår var jag på herrmiddag. Det blev korvstraganoff. Det var mycket gott. Det var en bra och trevlig herrmiddag. Nu ska jag besvara kommentarer på min blogg.

Fråga: Vem är den bästa soulsångaren genom tiderna?


Sofia Jakobsson # 9

En av mina favorit fotbollsspelare är anfallaren Sofia "Soffi" Jakobsson. Hön är född den 23 april 1990. Hennes längd är 175 cm. Sofia Jakobsson kom till Umeå IK från Östers IF 2008. Hennes styrka är djupledsspelet och avsluten. "Forward som ibland är snabbare än sig själv". Umeå IKs tränare Joakim Blomqvist. I F19/90 EMet i somras vann Sofia Jakobsson skytteligan. Hon gjorde fem mål.  


Candi Staton och Bert Berns

Idag på lunchen var jag inne på Musik & Konst. Där köpte jag en samlingsskiva med Candi Staton och Bert Berns Story, Mr Success, Volume 2/1962-1967. Candi Staton föddes den13 mars 1943 i Hanceville, Alabama, USA. Hennes riktiga namn är Canzetta Maria Staton. Låtskrivaren och skivproducenten Bert Berns föddes den 8 november 1929. Hans riktiga namn är Bertrand Russell Berns. Han har gjort många klassiker. Bert Berns avled den 30 december 1967. 

Arsenal-Liverpool 1-0

Igår slog Arsenal Liverpool hemma. Härligt! De vann med 1-0. Målet gjordes av Diaby i 72:a min. En skön seger. 

Max Romeo efter arbetet

Sitter nu vid datorn och lyssnar på reggaesångaren Max Romeo. Har precis kommit hem från jobbet.
Igår på kvällen hjälpte jag till på ett scoutmöte.

Chelsea-Arsenal 2-0

Tyvärr blev det ingen seger för Arsenal idag heller. De förlorade mot Chelsea på bortaplan. Chelsea vann med 2-0. Drogba gjorde båda målen. Det första i 8:e min på en hörna. Det andra kom i 23:e min. Chelsea hade ett mycket bra försvarsspel. Det är bara att hoppas på vinst mot Liverpool på onsdag. Go Gunners!

Frukost och tidig reggae

Har precis stigit upp. Sitter nu och åter frukost och lyssnar på tidig reggae. Senare idag ska jag till puben Sir Toby´s och se matchen Chelsea-Arsenal.

Syrran på besök

Idag har syrran varit hemma hos mig och ätit frukost. Jag har också sett den finska filmen Okänd soldat.


Inför matchen Chelsea-Arsenal

Imorgon är det en ny Supersöndag. Arsenal möer Chelsea borta. Det är tufft motstånd som väntar dom. Men om Arsenal spelar sin bästa fotboll har de chans att vinna den här matchen. Ska bli mycket spännande att se den här matchen.
GO GUNNERS!


Leslie Kong

Den kinesisk-jamaicanska skivproducnten Leslie Kong föddes 1933. Han drev en resturang, en glassbar och en skivaffär tillsammans med sina två äldre brödrar i Kingston på Jamaica. En dag 1961 sjöng Jimmy Cliff utanför skivaffären, ihop om att få jobb. Detta möte mellan Leslie Kong och Jimmy Cliff ledde till att den först nämnda startade skivbolaget Beverly´s. Jimmy Cliff startar sin karriär på detta skivbolag.
Leslie Kong blir en av de första aktieägarna i skivbolaget Island Records.
1967 startar han skivbolaget Pyramid tillsammans med den australienska ingenjören Graeme Goodall som ger ut hans production i Storbrittanien. När Pyramid upphör 1969 tar skivbolaget Trojan Records över utgiven i Storbrittanien.
Den 9 augusti 1971 avled Leslie Kong i en hjärtattack.
Några av hans verk:
Miss Jamaica, Jimmy Cliff
Forward March, Derrick Morgan
007 (Shanty Town), Desmond Dekker
Israelites, Desmond Dekker
54-46 That´s my number, The Maytals
Monkey Man, The Maytals
Long Shot Kick de Bucket, The Pioneers
Sweet Sensation, The Melodians
Rivers of Babylon, The Melodians

Every Little Bit Hurts

Idag på lunchen var jag inne på Repeat Records. Där köpte jag Brenda Holloway, Every Little Bit Hurts på vinyl. Den här plattan kom ut 1964 på skivbolaget Motown Records. På den här skivan finns hiten Every Little Bit Hurts. The Small Faces har gjort en cover på den. Brenda Holloway föddes den 21 juni 1946 i Atascadero, Kalifonien, USA.

Looking Good, Mod Club Classics

Idag efter arbetet var jag och klippte mig. Efter klippning gick jag till Folk & Rock. Där köpte jag samlingsskivan Looking Good, Mod Club Classics. Musiken skivan är rytm´n´blues från 50- och 60-talen. Efter besöket på Folk & Rock gick jag hem till syrran. Hon bjöd på middag.


Tågbiljetter och pyttipanna

Idag på lunchrasten var jag på Centralstation och köpte tågbiljetter. Ska upp till Umeå i mars och se när Umeå IK möter det franska laget Montpellier i UFFEA Women´s Champions League. När jag hade köpt biljetterna gick jag till O`Leary´s. Där åt jag pyttipanna.

RSS 2.0