Arsenal slog Chelsea

Det blev ett bra scoutläger. När vi kom fram till vår scoutstuga åt vi varma mackor. Igår hade vi tävling. Scouterna delades in i 3 patruller. Grenarna i tävlingen var:boll i hink, knopar, bilder på serie- och sagofigurer, livalina, kasta boulkulor, surra en bår och flytta vatten. Till frukost blev det gröt och smörgåsar, till lunch blev det soppa och till middag blev det tacos. På kvällen hade vi bilrally med leksaksbilar. Bilarna kördes ner från ramper i tre olika höjder. Den som kom längst vann. Efter det hade vi lägerbål. Idag hade vi organisationstävling. Den ingick i gådagens tävling. Till lunch grillade vi korv. Efter lunchen städade vi. Sen blev det avslutning och avfärd hem. Efter att ställt saker på plats i scoutlokalen körde en scoutkompis mig hem. Jag får pasa på och tacka mina scoutkompisar och papporna som var med för ett trevligt läger.
Arsenal slog Chelsea med 2-1 idag. HURRA! Båda målen gjordes av Robin Van Persie. Tyvärr gjorde Johan Djourou ett självmål. 


Scoutläger

Nu ikväll far jag på scoutläger. Vi ska ha lägret i vår scoutstuga. Lägret avslutas på söndag, på eftermiddagen. Det ska bli kul att åka på läger.

En trevlig afton på Paddys

Idag har jag lyssnat på Northern  Soul på arbetet. Det är alltid trevligt med musik när man arbetar.
Efter arbetet var arbetskamrater, f d arbetskamrater och jag på puben och resturangen Paddys. Det var mycket trevligt. Det blev två irländska öl och en burgare.

Mamma 75 år

Idag fyllde mamma 75 år. Hon är en av mina hjältar. Pappa, syrran och jag gav henne en DVD-spelare. Efter arbetat åkte jag hem till mina föräldra. Där firade vi mammas dag med bl a hallontårta. MUMS!
Till läsaren som skrev idag. Jag har inte varit på Island. 

Fackmöte och scoutmöte

Idag på lunchen var jag på fackmöte. Efter arbetet gick jag till Mobilia och handlade fika till kvällens scoutmöte. Efter mötet tog vi fram matriel till helgens läger. En scoutkompis körde mig hem.
Cesc Fabregas är ny lagkapten i Arsenal.
Islands bästa damfotbollsspelare har skrivit på för Linköping FC. Hon heter Margrét Lára Vicàrdottir och är en målfarlig anfallare. Även Charlotta Rohlin har skrivit på. Linköping FC kommer att ha en slagkraftig trupp 2009. Jag ser fram emot en spännande och trevlig Damallsvenskan nästa år.

Tvätt- och städdag

Efter arbetet var jag och handlade i Konsumbutiken vid Folkets park. Jag köpte Skagenröra, tunnbröd och läskcider. Det ska jag bjuda min syster på. Hon kom hem till mig när hon sluta sitt arbete. Hon ska låna min dator.
Klockan fem ska jag tvätta. Jag ska även städa idag.
Det ska bli bättre spelordning i Damallsvenskan. Inga matcher på internationella speldagar. Klubbarna får inte skjuta på matcher om deras utländska spelare har tagits ut till landskamp. Hänsyn ska tas för Sveriges F18-19-landslag.

Veckans skiva
Titel: After Math
Grupp: The Rolling Stones, Mick Jagger sång, Keith Richard gitarr och sång, Brian Jones gitarr, Bill Wyman bas och Charlie Wats trummor
Bolag: Decca
Utgiven: 1966
Den här skivan köpte jag sommaren 1981. Detta är The Rolling Stones bästa platta. Mina favoritspår är: Stupid Girl, Under My Thumb och Out Of Time. 

Ytterliggare en förlust för Arsenal

Idag har jag varit hemma hos mina föräldra.
Igår förlorade Arsenal mot Manchester City med 3-0. SUCK!


En tur till scoutstugan

Idag har jag och scoutkompisar varit i vår scoutstuga. Det var meningen att vi skulle ordna ved. Men på grund av snö så lades det projektet ner. Istället blev det en långfika, städning av sovsalen och korvgrillning vid vårt vindskydd. Två av våra scouter och deras pappa kom också upp. Vi hade det trevligt och avkoppplande. Det var kul att det var snö.
Ikväll ska jag träffa en kompis. Vi ska gå och äta på Kinaresturangen White Hourse och hyra filmen Arn. 

En öl och en burgare efter jobbet

Idag kom syrran och hälsade på min arbetsplats. När jag hade stämplat ut gick min syster och jag till Maskot. Där drack vi öl och åt hamburgare. Sen gick vi och köpte en födelsedags present till vår mamma.

Suedeheads
Suedeheaden från början av 70-talet var en förgrening till skinheadsrörelsen. De hade längre hår än skinheadsen. Tjejerna hade något längre här ån killarna. Klädstilen var elegant. De hade crombierock, fårskinnsrock, Sta-Pressbyxor, kostym, skjortor både enfärgade och rutiga och färgade strumpor såsom röda och blå. De hade skor som broogues, loafers och basketweave. 
De flesta var arbetarklass men  vissa  var tjänstemän. 
Musik de lyssnade och dansade till var reggae, Tamla Motown och annan soul. Vissa suedeheads lyssnade på brittisk glamrock med band som The Sweet, Slade och Mott The Hoople.
Några suedehead favoriter:
Love I Can Feel - John Holt
Remember That Sunday - Alton Ellis
Cherry Oh Baby - Eric Donaldson
Rivers Of Babylon - Melonians
Trench Town Rock - Bob Marley And The Wailers
Cool Operator - Delroy Wilson
I Am What I Am - Greyhound
Reggae From The Ghtto - John Holt
Weather Repport - The Tennors  


Theo Walcott är skadad

Ikväll har jag gjort iordning mina räkningar, surfat på nätet och ringt till en kompis.
Arsenalspelaren Theo Walcott skadadade axeln under träning med engelska landslaget. Det hände inför matchen mot Tyskland. Arsenal drabbas av den ena motgången efter den andra den här hösten.
Josefine Öqvist har skrivit på för Linköping. Alltså blir det inget spel i Umeå IK för Jossan.
Lisa här är ett raggning tips. När man är ute kan man bjuda på en drink och säga att hon har snygg frisyr, fina kläder
o s v.

Syrran på besök och telefonsamtal

Idag har syrran hälsat på hemma hos mig. Hon strök gardiner som jag köpte igår och satte upp dom. Vi åt smörgåsar och drack kaffe. Ikväll har jag ringt till mina kompisar och bjudit hem dom på glöggparty. Jag hann inte ringa till alla. Tar resten imorgon.
Tack Johan för din trevliga kommentar.

Hemtex

Idag var mamma och jag på Hemtex på min lunchrast. När jag fyllde år fick jag ett presentkort av min syster till Hemtex. Jag köpte gardiner och ett överkast. När det var avklarat gick mamma och jag och åt varm rökt lax.
Ikväll har jag ringt till pappa.
På Fotbollsgalan i går fick fyra UIK-are priser. Andrée Jegletz årets tränare, Ulla-Karin Rönnlund årets målvakt, Marta årets anfallare och Frida Östberg fick Diamantbollen. Frida var verkligen värd den. Marta var inte med på galan. Hon var och spelade en välgörandehetsmatch i Fez, Marocko med bl a Ronaldo och Zienedine Zidanes. Jag såg inte på Fotbollsgalan.

Veckans skiva
Tilel: Setting Sons
Utgiven: Oktober 1979
Grupp: The Jam, Paul Weller gitarr och sång, Bruce Foxton bas och Rick Buckler trummor
The Jam var det bästa bandet under New Wave-perioden. De är ett av de största modsbanden. Det här är en mycket bra platta. Den väcker minnen när jag var mods. Mina favoritspår är: Girl On The Phone, Thick As Thieves, Saturdays Kids och The Eton Rifles.
 

En fin höstdag

Idag har det varit soligt. Jag var ute en sväng på lunchen. Efter arbetet var jag hemma hos ett par som är scoutvänner till mig. Där skrev jag protokollet från mötet som var hemma hos mig förra måndagen. De bjöd på lever. Det var mycket gott. Det är inte ofta man äter lever.
Ulla-Karin Rönnlund fick priset årets målvakt på fotbollsgalan. 
Dessvärre förlorade Arsenal den här helgen. De förlorade med 0-2 mot Aston Villa. Däremot vann Arsenal Ladies över Nottingham Forest med 5-0. Kelly Smith gjorde två mål, Rachel Yankey, Katie Chapman och Julie Fleeting gjorde varsit mål.
 

Ommöblering

Igår var jag i mitt föräldrahem och höll jag pappa sällskap. Min syster och mamma var i Karlshamn. Där packade inför min systers flytt till Malmö. De kom hem på kvällen. Jag sov över hos mina föräldra.
Idag har mina föräldra och min syster varit hemma hos mig. Mamma och min syster hjälpte mig att möblera om och städa.
Jag är mycket nöjd med renovering av mitt sovrum. Hantverkaren har gjort ett mycket bra arbete.

Godisfrossa

På väg hem från arbetet var jag inne i ICA-butiken, som ligger inte så långt ifrån där jag bo. Där handlade jag bl a godis Ikväll har jag haft godisfrossa. Jag har också tvättat. Min kompis från Umeå åkte hem idag.

Musik som modsen lyssnade på
Här kommer ett urval på musik som modsen lyssnade på.
Blues
High Heel Sneakers, Tommy Tucker
Boom Boom John Lee Hooker
Dimples, John Lee Hooker
Shame, Shame, Shame, Jimmy Reed

Tamla Motown
Leaving Here, Eddie Holland
Helpless, Kim Weston
Heatwave, Martha & The Vandellas
(I´m A) Roadrunner, Jr Walker & The All Stars
Shotgun, Jr. Walker & The All Stars
It´s The Old Same Song, Four Tops
Back In My Arms Again,Diana Ross & The Supremes
You Keep Me Hangin On, Diana Ross & The Supremes
Uptight (Everything´s Alright) Stevie Wonder
Going To A Go-Go, The Mircles

Annan soul
In The Midnight Hour, Wilson Pickett
Soul Man, Sam & Dave
Knock On Wood, Eddie Floyd
Green Onions, Brooker T & The M.G.´s
Try A Little Tenderness, Otis Redding
Posion Ivy, The Coasters

Ska
Madness, Prince Buster
Al Capone, Prince Buster
Guns Of Navarone, The Skatelites
Carry, Go, Bring, Come, Justin Hinds And The Domindes

Pop
My Generation, The Who
Any way, Any how, Any Where, The Who
What´cha Gonna Do About, Small Faces
You Really Got Me, The Kinks 

Ett studiebesök och Ray Charles

Idag på eftermiddagen var mina arbetskamrater och jag på studiebesök i Lund. Efter studiebesöket tog vi en fika.
Senare idag såg jag filmen Ray med andra arbetskamrater. Filmen handlar om Ray Charles´ liv. Den var bra.

Hurra! Umeå IK är i semifinal i Womens Cup

Umeå IK vann ikväll med 6-0 mot Arsenal Ladies i Womens Cup. Matchen spelades i Umeå. Marta gjorde fyra mål, Hanna Ljungberg gjorde ett och målvakten Ulla-Karin Rönnlund slog in en straff. Umeå IK vann med totalt 8-3. Detta var Frida Östbergs sista match i Umeå IK och på elitnivå. TACK FÖR TIDEN I UMEÅ IK, FRIDA.
Nu är renoveringen av mitt sovrum klart. Idag fick hantverkaren sina pengar.
På morgonen var jag hos en tandhygienist på Södervärnskliniken. 

Planering av kårlägret

På förmiddagen var jag på min vårdcentral och fick en influensavaccinsspruta. Efter arbetet var min kompis från Umeå och jag på Pizza Hot och åt. Ikväll har jag och en scoutkompis planerat för kårlägret, som vi ska ha sista helgen i den här månaden.

Veckans skiva
Titel: Elvis´ Golden Records
Artist: Elvis Presley
Utgiven: 1958
Detta är The Kings bästa platta. På skivan finns råa Heartbreak Hotel, coola All Shook Up, svängiga Don´t Be Croel och hans bästa ballad Love Me. Alla låtarna är bra på den här plattan. Elvis Presley var bäst på 50-talet. 

En sorgens dag

Idag på morgon fick mina arbetskamrater och jag reda på att en av våra arbetskamrater hade avlidit ilördags. Hon var snäll, mycket trevlig och en färgstark person. Det känns overkligt och mycket tungt.
Efter arbete möte jag upp en kompis från Umeå. Han ska bo hemma hos mig t o m fredag.
Efter arbetet var det scoutmöte hemma hos mig.

Hurra! Arsenal slog Manchester United

Igår var jag på Sir Tobys och såg matchen Arsenal-Manchester United. Det var en mycket bra match där Arsenal vann med 2-1. Samir Nasri blev två målsskytt. Det var en match där båda lagen anföll. Jag såg matchen med andra Arsenalssupportra.
Malmö FF vann sin sista Allsvenska match för iår med 6-0. De mötte GIF Sundsvall på hemma plan.
Idag har jag hälsat mina föräldra. Pappa fick en Aladdin (chokladask) av min syster och mig. Om någon missat det så är det farsdag idag.

Tamla Motown och frukost

Har ätit min frukost färdigt nu. Jag lyssnade på Tamla Motown när jag åt.
Idag ska jag till Sir Tobys och se matchen Arsenal-Manchester United. Hoppas det blir en riktigt bra match.

Fredag igen

Sitter vid min dator och lyssnar på The Whos andra platta A Quick One. Så var det fredag igen, en vecka går väldigt fort.
AIK:s målvakt Sofia Lundgren är Linköping FC:s första nyförvärv inför nästa säsong. Caroline Seger och Jessika Landström stannar kvar i klubben.

Mods
I slutet av 50-talet var det ungdomar i England som lyssnade på modern jazz och klädde sig som collegeungdomar vid USA:s stora unversitet på östkusten. De var dessa ungdomar som var grogrunden till modsrörelsen. De första modsen dök upp 1962 eller där omkring. De hade kontintala influenser: var välklippta frisyer, bar kostymer och körde skotra av märkena Vespa och Lambretta. Skjortor med batton-down knäppning , tenniströjor a v märket Fred Perry, Jenas och parkas var andra kläder som ingick i modsens klädstil. De lyssnade på soul och rytm´n´blues från USA och ska från Jamaica. All-nighers klubbar (klubbar som hade öppet hela natten)  i framförllt i Soho var mycket populära. För att orka hålla på hela natten togs energihöjdande droger. Modsen strävade på att imponra på varandras kläd-, musik- och dansstil. Mods och rockers drabbade samman i de engelska kuststäderna Brighton, Margate och Clacton. 1967 splittrades modsrörelsen i två delar hippies och skinheads. Det var the hard mods som blev skinheads. 
En annan gång ska jag skriva om musiken som modsen lyssnade och dansade till.
Jag var mods på 80-talet. Jag drack sprit men tog inga droger, och jag slogs inte. 

En chinabox

Idag på lunchen var jag på Chinaboxen på Triangeln och köpte en Chinabox.
 Champion Leaguematchen Arsenal-Fenerbahce slutade 0-0. Arsenal leder i sin grupp.
Första Women Cup-kvartsfinalen slutade 3-2 till Arsenal Ladies. Umeå IK:s målskyttar var: Yamaguchi och Östberg och Arsenal Ladies var: Ludlow, Fleeting och Little. Madelaine Edlund fick föras till sjukhus. Hon skadade sig vid en hörna. Det verka som det är en hjärnskakning.
Nu ska jag gå och lägga mig.

Knopar och 112

Idag efter arbetet var jag på Mac Donalds och åt. När jag hade ätit färdigt cyklade jag till scoutlokalen. De ordinarie ledarna på vår minioravdelning var inte där idag. Så jag och en scoutkamrat tog hand om miniorscouterna. Vi slog knopar och lärde dom hur man larma ambulans. Det blev också lekar.

Klippning

Sitter nu vid datorn och lyssnar på Oasis senaste skiva.
Efter arbetet var jag hos min hårfrisörska och blev klippt. Jag blev mycket nöjd med klippningen.

Inför Womens Cups kvartsfinaler
På torsdag spelar  Umeå IK och Arsenal Ladie den första kvartsfinalen i Womens Cup i London. Onsdagen den 12/11 möttes de i Umeå. Jag håller alltid på Arsenal även om de möter svenska lag utom när de möter Umeå IK. Då håller jag på UIK utan tvekan. Jag har varit Umeå IK-supporter i 5 år. Det känns både jobbigt och kul att mina favoritlag ska drabba samman. Mina favoritspelare i Arsenal Ladies är: Kelly Smith, Emma Byrne och Alex Scott. Umeå IK kommer att vinna med totalt 6-0, 2-0 borta och 4-0 hemma.

Renoveringen av sovrummet har påbörjats

Idag påbörjade hantverkaren renoveringen av mitt sovrum.
Efter arbetet tvättade jag och satt vid datorn bl a.

Veckans skiva
Titel: Nevermind
Grupp: Nirvana
Utgiven: 1991
Jag kommer aldrig att glömma när jag hörde Smells Like Teen Spirit för första gången. Den här skivan är en av 90-tals bästa skivor och den absolut bästa grungeskivan. Detta är en rockklassiker.

Förlust och förlust

Igår var jag och en kompis från Umeå IK-klacken i Linköping och såg Umeå IK mot Linköping FC i finalen i Svenska Cupen. Vi åkte upp i hans bil. Vi var ca 10 stycken i klacken. Matchen gick till förlängning. Linköping vann 1-0. Josefina Öqvist gjorde målet under andra förlängningskvarten. Bittert
Bittert var också att Arsenal förlorade mot Stoke. Den matchen slutade 2-1.
Idag har jag varit i mitt föräldrahem och ätit middag tillsammans med min syster. Våra föräldra var bortbjudna. Senare under dagen var jag hos en scoutkompis och planerade vårt kårläger. Vi fixade anmälningslappen, som  jag lämnade i scoutlokalen.

RSS 2.0