Tacos

Idag slutade vi två timmar tidigare. Det gör vi alltid när det är helgdag dagen efter.
Nu ikväll har min kusin, hans son och jag ätit tacos. Det var imycket gott.
Imorgon ska jag och kompis åka till Linköping och se Umeå IK mot Linköping FC i Svenska Cupen finalen.

Alton Ellis
Jag skäms Har missat att Alton Ellis har avlidit. Han dog den 10 oktober. Alton Ellis föddes den 1 september (samma datum som jag) 1938 på Jamaica.. Han växte upp i distriktet Trench Town i Kingston. 1970 flyttade han till England. En stor sångare har lämnat oss.
En bra skiva med Alton Ellis är:
Be True To Yourself, The Godfather Of  Lover´s Rock, Antholy 1965-1973


Suck! Arsenal tappade poäng igen

Igår tappade Arsenal poäng igen. Suck! Det var i matchen mot Tottenham på hemmaplan igår. Matchen slutade 4-4. Man får nu hoppas att the Gunners kommer iallafal fyra i tabllen,  så de får spela ute i Europa 2009/10.
Idag var min syster och hämtade mig på mitt arbete. Vi gick hem till mig. Min kusins son var hemma när vi kom. Han har  skollov och kom imåndags Min kusin gjorde en god köttgryta när han kom.

Sitter och lyssna på Ethopians

Sitter nu vid datorn och lyssnar på The Ethopians. Har kollat andras bloggar. Dom är välgjorda med fina bilder.
Idag på arbetet var det avtackning för en arbetskamrat som nu går i pension. Om så där tjugoår är det dags för mig.
Nu ska jag ring ett antal telefonsamtal.

Premiär för min nya rock

Idag använde jag min nya rock för första gången. Till den hade jag en Arsenalhalsduk.
För en kort stund sedan träffade jag en hantverkare som ska renovera mitt sovrum. Vi bestämde vilka färger jag ska ha. Det blir en mörkgrön foundvägg och resten blir ljusgrönt.
Hanna Ljungberg stannar kvar i Umeå IK men slutar i landslaget. Ljungan tack för allt du har gjort för svenska damlandslaget!

Så var det måndag igen

Ja så var det måndag igen, en vecka går så himla fort.
Idag på väg hem från arbetet träffade jag min syster som var på väg hem till mig. Hon skulle låna min dator. När vi kommit hem till mig fick vi träffa min kusins sambo en stund innan hon skulle iväg till flyget.
Jag har tvättdag idag.

Veckans skiva
Titel: Four Tops Second Album
Grupp: Four Tops, Levi Stubbs, Lawrence Payton, Renalda Benson och Abdul Fakir
Producenter: Holland & Dozier
Bolag: Motown Records
Utgiven: 1965
Denna veckas skiva är en klassiker från Motown Records. Four Tops är en av de bästa soulgrupperna genom tiderna. De är mycket bra sångare, de har fin stämsång och känsla. Med på denna platta finns klassikerna I Can´t help Myself och It´s The Same Old Song. Helpless som Kim Veston fick en hit med finns också med på denna här plattan. Alla låtarna är skrivna av Holland Dozier Holland utom Is There Anything That I Can Do, som är skriven av Moore-Robinson-White. 

Northern Soul, reggae och Arsenal seger

Igår var jag på Northern Soul disco på Babel. Där träffade jag två vänner från modstiden.  Jag tog en öl  och två drinkar där. Mina två kompisar och jag fortsatte senare till Brogatan där det var reggaeclub i nedre delen av en pub. Det spelades mycket bra musik på båda ställena.
Idag har jag varit på Sir Tobys och sett matchen West Ham-Arsenal tillsammans med andra Arsenalsupportra. Vi hade vadslagning om hur matchen skulle sluta inkl halvleksresultat och målskyttar. Jag och en till vann. Vi satsade 20 kronor var. Arsenal vann med 2-0. Adebayor gjorde det andra målet det första var ett självmål.

En promenad på stan

Itorsdags kom min kusins sambo hit.
Igår efter arbetet tog min kusin, hans sambo och jag en sväng på stan. Sen åkte vi hem till mina föräldra. Dom bjöd på middag. 
Idag har jag tagit en promenad på stan. Nu ikväll ska jag på Northern Soul-disco på Babel. 

Mama Mia och rosévin

Idag efter arbetstid såg jag och några andra arbetskamrater filmen Mama Mia. Vi drack rosévin och åt sallad, kaka och vindruvor. Filmen var bra. ABBA har gjort en hel del bra låtar.
Enligt Damfotboll.com har Lisa de Vanna setts på flyget till Umeå. Min vilda gissning är att Marta kommer att spela i USA och att de Vanna ersätter henne.

HURRA! Umeå IK är i final i Svenska Cupen

HURRA! Umeå IK är i final i Svenska Cupen. De vann i kväll mot Djurgården med 4-3 efter förlännning. Finalen spelas söndagen den 1 november i Linköping.
Arsenal vann i går mot Fenerbahce med 5-1. Målen som Arsenal gjorde var snygga.
Matchen Malmö FF-AIK slutade 1-0.
Ikväll var min kusin och jag hemma hos mina föräldra och hämtade en madrass. Vi blev bjudna på Flygande Jakob och äppelpaj, mums. Min syster som bor där tillfälligt var också med.

Scoutmöte i Lund

Ikväll har jag varit på ett trevligt scoutmöte i Lund. Jag fick åka med en av deltagarna på mötet hem.
Nu ska jag se matchen Fenerbahce-Arsenal i Champions League.

En promenad på lunchen

På lunchen tog jag en promenad. Det var avdelningsmöte på eftermiddagen. Nu har jag har precis kommit hem från arbetet.

Veckans skiva
Titel: All The Young Dudes
Grupp: Mott the Hoople, Ian Hunter sång och piano, Mick Ralps sång och gitarr, Oxerend Watts bas, Buffen trummor och Verden Allen sång och orgel
Producent: David Bowie
Bolag: Columbia
Utgiven: 8 september 1972
Detta är en mycket bra glamrocksskiva. Moot the Hoople inleder skivan med en grymt bra version av The Velver Undergrounds Sweet Jane. Tredje spåret på skivan är klassikern och skivans titel All The young Dudes skriven av David Bowie.


Ett biobesök

Igår var jag på Sir Tobys och såg matchen Arsenal-Everton. Everton tog ledningen men Arsenal kom tilllbaka och vann med 3-1. Arsenal spelade bra förutom att de gjorde en del dåliga avslut. Jag såg matchen med andra Arsenal supporters
Umeå IK fick lyfta SM-pokalen för sjuende gången igår De vann mot Bälinge med 11-1. GRATTIS UMEÅ IK!
Idag har jag och min kusin besökt det nyöppnade Media Markt. Där köpte jag en ny DVD och The Whos andra skiva: A Quick one. På kvällen var vi på bio och såg filmen The Baader Meinhof Complex.


Sovmorgon

Klockan är snart elva och jag har precis stigit upp. Jag var och handlade fransbröd vid åttatiden. När jag kommit hem gick jag och la mig.
Idag ska jag till Sir Tobys och se matchen Arsenal-Everton. Det har inte gått så bra för Arsenal, förluster mot: Fulham och Hull och oavgjort mot Sunderland.

Any Time och Mando

På lunchen var jag och en arbetskamrat och åt på Any Time. På eftermiddag kom min kusin till mitt arbete. Jag visade honom min arbetsplats. Efter det var vi och åt på Mando. När vi hade ätit hälsade vi på min syster på hennes arbetsplats

På besök i en nyöppnad skivaffär

En del av förmiddagen var jag på stan uträttade ärenden till mitt arbete. På lunchen var jag i en nyöppnad skivaffär i korsningen Amiralsgatan/Henrik Smithsgatan. Dom hade mest LP-skivor men också CD:n. De hade musik uppdelad i fack som Reggae, Soul, Blues, Punk o s v. De har bra skivor. Efter arbetet tvättade jag. Min kusin gjorde en god köttfärssås. Till den hade vi spaghetti. Jag håller med den här bloggens läsare som skrev att det är en klassiker som man aldrig tröttna på.

En nyfödd och ett tandläkarebesök

Igår födde en av mina arbetskamrater en son. GRATTIS!
Idag på morgonen var jag hos tandläkaren. Där fick jag en lagning som hade gått upp lagad. Jag fick också en undersökning.
Ikväll har jag hjälpt till på miniorscoutavdelningen. Det var kul.
Umeå IK vann sin grupp i Womens Cup. Sin sista match mot italienska Bandolino Verona vann de med 4-0. Målvakten Ulla-Karin Rönnlund slog en straff. Umeå IK får möta Arsenal i kvartsfinalen. Usch! Jobbigt! Jag hoppas naturligtvis att Umeå IK vinner. Ingen tvekan. Men jobbigt är det. Det är dessutom matcher som kan urarta.
Till sist ett skivtips till er som gilla soul: Invictus, Soul Box Set, 3-CD. Jag glömde ta med det igår.

Laurel Aiken efter arbetet

Efter arbetet lyssnade jag på Laurel Aiken. En av mina favoritlåtar med honom är Sally Brown.
Mittfältarna Bernard Parker Sydafrika och Felix Obada Nigeria har provtränat för Malmö FF. Dessvärre har det gått riktigt dåligt för Malmö FF i år. Jag följt Malmö FF sedan 1985. Det är mitt lag när det gäller svensk herr fotboll.
Nästa år tycker jag att Umeå IK ska ha gula borta ställ. Det är inget fel på dom vita men vissa år tycker jag de kan ha gula i stället. Gult är en av Umeå IK:s färger.

Invictus Records
I början av 1967 lämnade kompisöterna och producenterna Eddie och Brian Holland och Lomont Dozier Motown Records, Mer kända som Holland-Dozier-Holland. För att få bättre kontroll och större belöningar skapade de1968 Hot Vax Records och året efter Invictus Records. På grund av avtalsmässiga skäl fick inte namnen Holland-Dozier-Holland inte användas förrän 1970 (utsläpp krediteras Dunbar och Wayne). Den stora stjärna på Invictus Records var Freda Payne med låtar som: Band Of Gold och Deeper And Deeper. Den stora gruppen var Chairmen of The Board med låtar som: Give Me Just A Little More Time och Patches. Andra artister och grupper på bolaget var: Elose Laws (Love Factory), The Honey Cone (One Monkey Don´t Stop No Show).Flaming Ember och Laura Lee. Även Holland-Dozier-Holland gjorde inspelningar.  

Skiv inköp

Jag börjar dagens inlägg med att svara på en fråga från en av den här bloggens läsare. Det att jag inte skrev något om Sveriges VM-kval match bero dels på att jag ansåg mig inte ha något att kommentera och dels att jag inte såg matchen. Men här kommer en liten kommentar. Vad jag har läst spelade Sverige bra. Synd att vi inte vann, men vi fick med oss en poäng i alla fall.
Idag på lunchen var jag på Malmö Skivhandel. Där köpte jag Liberator, Ring The Alarm. Liberator är tillbaka med en ny skiva med fem spår. Bästa spåret är Ring The Alarm. Såg dom live i Köpenhamn den 29 augusti. Jag köpte även Niney & Friends, Blood & Fire, dubbel CD.
Elin Landström från Umeå IK:s utvecklingslag gjorde debut i A-laget i lördagens Wmen Cup match.

Veckans skiva

Titel: Songs The Lord Taught Us
Grupp: The Cramps: Lux Interior sång, Posion Ivy gitarr, Bryan Gregory gitarr och Nick Knox trummor
Producent: Alex Chilton
Släpptes: 1 april 1980
Den här skivan är en av rock historiens bästa plattor. The Cramps är en av mina favorit rockgrupper. Jag såg dom på KB i Malmö den 12 augusti  2006. Det är den bästa konsert jag har varit på. Den här skivan är bra rätt igenom. De rocka på med sin Rocka-Billy och garagerock. Mina favorit spår är: Rock On The Moon, helt underbara Sunglasses After Dark, The Mad Daddy och Johnnny Burnette & Rock 'n' Roll Trios Tear It Up.

Party och Veronica

Igår tog jag och syrran en på sväng stan. Vi åt lunch på Mrs Brown. Dom har mycket god mat. Efter det fixade vi presenter till våra kompisar som vi skulle på party till. Vi var inne på Malmströms/Kamilla. Där köpte jag en rock och en rutig skjorta. Vi avslutade rundan på stan med en fika på Paus.
Partyt var mycket trevligt med god mat och dryck. Några av oss från partyt var på Babel och såg Veronica Maggio. Det var inget vidare men vissa av upptempo låtarna var ok. En eloge åt DJ:n som spelade Give Me Just a Little More Time, Chairmen Of The Board.
Idag har jag hälsat på mina föräldra.
Umeå IK har gått vidare i Womens Cup. De vann med 6-0 över Alma från Kazakistan. Ramona Bachmann gjorde ett äkta hat-trick. Bra jobbat Ramona!

I kväll är det party

Idag gick jag upp strax innan klockan åtta. Jag gick och handlade fransbröd. När jag kom hem satte jag på Derrick Morgan, Moon Hop, Best of the Early Years 1960-69. Derrick Morgon är en av mina favoritartister och en av Jamaicas bästa artister. Bättre kan det inte bli. Det är inte omöjligt att jag skriver några rader om honom i framtiden.
Kl 12.00 kommer min syster. Vi ska ta en sväng på stan. I kväll ska vi på födelsedags- och /inflyttningsfest.

Började helgen med Northern Soul

Idag på frukosten bjöd en arbetskamrat på frukost. Vi turas om att ha frukost  varann fredag. På väg hem från arbetet var jag inne i Ica-butiken i närheten av där jag bor. Där handlade jag bl a mjölk, a-fil, västkustsallad och godis. När jag kom hem satte jag på samlingen. A Treasury of Northern Soul.
 Umeå IK vann sin första match i Womens Cup mot isländska Valur Reykjavik med 5-1. Hanna Ljungberg gjorde ett äkta hat-trick d v s tre mål i samma halvlek utan att någon annan gör mål i melllan. Bra jobbat Ljungan!

Northern Soul
Gillar du Tamla Motown? Då är Northern Soul något för dig. Northern Soul är udda amerikansk 60- och 70-tals soul. Låter ofta som Tamla Motown. Artisterna är ofta okända men ack så bra. Låtarna lät som hits men aldrig blev hits. Denna udda soulmusik blev populär i norra England i mitten av 60-talet därav namnet. De som lyssnade och dansade till denna musik var engelsk arbetarklassungdom. De mest kända Northern Soul-klubbarna var Wigan Casino, Golden Torch och Twisted Wheel. 
 Tre bra Northern Soul samlingar:
A Treasury of Northern Soul box på 3 cd-skivor
The Best Northern Soul All-Nighter...Ever! dubbel CD
The In Crowd The Story of Northern Soul dubbel CD

I kväll börjar Womens Cup för Umeå IK

Jag har alltid att göra på mitt arbete och det är bra. På lunchen pratade några arbetskamrater och jag om gamla indiankulturer. 
I kväll börjar Womens Cup för Umeå IK. De möter Valur Reykjavik (Island). FC Alma KTZH (Kazakstan) och ASD CF Bardolino (Italien) är dom andra lagen ii Umeå IK:s gruppspel som spelas i Umeå. .
Nu ska jag snart gå och tvätta.   

Spagatti och köttfärssås

När jag skriver detta inlägg har det blivit en ny dag. Igår var jag och min kusin som bor tillfälligt hos mig på Willys och handlade. När vi kommit hem gjorde min kusin en mycket god köttfärssås.Till den hade vi spagetti. Senare på kvällen såg vi filmen Batman Begins.
Kopparbergs/Göteborg har slag ut LdB FC Malmö i kvartsfinalen i Svenska Cupen. De vann med 3-2. Man kan tro att LdB skickade sitt utvecklingslag. 

I kväll var det ledarmöte

Efter arbetet cyklade jag till scoutlokalen. Jag ställde cykeln utanför scoutlokalen och gick och handlade fika. Ledarmöte har vi en gång i månaden i scoutkåren. Då träffas ledare och övriga vuxna i kåren. Kvällens möte var bra och givande.
Va skönt att Malmö FF vann igår.

Buffé och disk

På lunchen åt jag buffé på Intermezzo på Drottningtorget med två arbetskamrater.
I kväll har jag bl a diskat.
Umeå IK:s nyförvärv från i år Mami Yamaguchi har Arsenal som favoritlag. Det har även Anna Paulson men hon har även Real Madrid. Johanna Frisk har Manchester United och Karolina Westberg har Malmö FF och det lag som Zlatan spelar i. Hela 7 Umeå IK-spelare har Barcelona som favoritlag. Tjejerna fick frågan vilket fotbollslag har du som favoritlag förutom UIK.
Se uik.se, truppen.

SM-GULD!

Umeå IK har tagit sitt sjuende SM-guld. Det fjärde raka. GRATTIS UMEÅ IK! JAG ÄLSKAR ER! Jag är så glad.
Idag har jag och en kompis till mig varit på Malmö IP och sett matchen LdB FC Malmö-AIK. Det var en bra match. Första halvlek spelade AIK bäst och i andra LdB. Bäst på plan var Louise Fors. Hon ska spela i landslaget. Efter matchen var vi hemma hos min kompis. Där åt vi pizza och spelade Alfapet.
Dessvärre slutade matchen Sunderland-Arsenal 1-1. Arsenal fick inte till det förutom målet och några målchanser. Det var en tråkig match.
Nu lyssnar jag på Trojanboxen Motor City Reggae.

Prince Buster till frukosten

När jag åt frukost idag lyssnade jag på Prince Buster. Jag har handlat på Willys och städat idag. Nu ska jag snart bege mig till Sir Tobys och se matchen Sunderland-Arsenal.
Min favoritmusik är ska, rocksteady, tidig reggae och 60 och 70-tals soul. Det är det bästa som har gjorts.

Så var det fredag igen

En arbetsvecka går så fort. Innan man vet ordet av så är det fredag igen.
På lunchen var jag ute och åt med en arbetskamrat.
Umeå IK:s f d tränare förlänger sitt kontakt med KIF Örebro med 2 år. Dock finns klasulen att han får byta klubb om ett mycket bättre anbud dyker upp. Det ska bli intressant och följa utvecklingen i KIF Örebro.

Orginal skinheads del 2

Vinerrn 1969/70 kom suedeheadsen som var en vidareutveckling på skinheadsrörelsen. De hade längre hår än skinheadsen. De klädde sig bl a i kostym och bar låg skor. De lyssnade på samma musik som skinheadsen. Vissa av dom lyssnade även på brittisk glamrock med grupper som: The Sweet, Slade och Mott the Hoople. 1971 kom ytterliggare en utvecklingen av rörelsen Smoothies de hade långt hår. Detta var lite om de första skinheadsen. Här är en lista på bra skinheadssamlingsskivor:
Trojan Skinhead Reggae Box Set
Dancehall `69, 40 skinhead Reggae Rarities
Dawning of a New Era, The Roots of Skinhead Reggae
Skinhead Revolt,, 20 skinhead classics
Moonwalk, Treasure Ilse Skinhead Reggae Anthems
Också en Suedeheadssamlingsskiva:
Trojan Suedehead Box Set

Besök på Malmö FF.s nya arena

Idag har jag och en arbetskamrat varit och tittat på bygget av Malmö FF:s nya arena. Det kommer att bli en bra anläggning. Gräset har redan kommit upp.
Umeå IK:s målvakt Ulla-Karin Rönnlund har förlängt sitt kontrakt. Det mycket bra och glädjande att hon spelar i UIK även nästa år.
Umeå IK-spelarna som deltog i gårdagens EM-kvalmatch fick följande betyg av Sydsvenska: Frida Östberg 3, Lisa Dahlqvist 2 och Madelaine Edlund 3. Fem är högsta betyg.


Skattjakt

Efter arbetet var jag i scoutlokalen. Först städade jag toaletten och sen hjälpte jag till på vår miniorscoutavdelning. Scouterna fick lösa chiffer och göra ett par uppgifter. Den patrull som blev klar först fick ledtrådar vad en skatt låg gömd. Skatten var varsin chokladpeng. Patrullen som inte hittade skatten fick varsin mindre chokladpeng. Det var ett bra och roligt möte.
Madelaine Edlund(Umeå IK) gjorde mål i EM-kvalmatchen mot Irland i kväll. Övriga Umeå IK-spelare i matchen var Lisa Dahlqvist och Frida Östberg som var kapten. Sverige som redan var klara vann med 1-0.
Mina favoritspelare i Umeå IK är: Marta, Anna Paulson, Ramona Bachmann, Lisa Dahlqvist och Madelaine Edlund. Alla har skrivit kontrakt för nästa år.utom Marta. Hoppas hon också gör det. Men tyvärr tror jag hon kommer att spela i USA nästa år.

RSS 2.0