Började helgen med Northern Soul

Idag på frukosten bjöd en arbetskamrat på frukost. Vi turas om att ha frukost  varann fredag. På väg hem från arbetet var jag inne i Ica-butiken i närheten av där jag bor. Där handlade jag bl a mjölk, a-fil, västkustsallad och godis. När jag kom hem satte jag på samlingen. A Treasury of Northern Soul.
 Umeå IK vann sin första match i Womens Cup mot isländska Valur Reykjavik med 5-1. Hanna Ljungberg gjorde ett äkta hat-trick d v s tre mål i samma halvlek utan att någon annan gör mål i melllan. Bra jobbat Ljungan!

Northern Soul
Gillar du Tamla Motown? Då är Northern Soul något för dig. Northern Soul är udda amerikansk 60- och 70-tals soul. Låter ofta som Tamla Motown. Artisterna är ofta okända men ack så bra. Låtarna lät som hits men aldrig blev hits. Denna udda soulmusik blev populär i norra England i mitten av 60-talet därav namnet. De som lyssnade och dansade till denna musik var engelsk arbetarklassungdom. De mest kända Northern Soul-klubbarna var Wigan Casino, Golden Torch och Twisted Wheel. 
 Tre bra Northern Soul samlingar:
A Treasury of Northern Soul box på 3 cd-skivor
The Best Northern Soul All-Nighter...Ever! dubbel CD
The In Crowd The Story of Northern Soul dubbel CD

Kommentarer
Postat av: IL

Hej. Intressant! Logiskt sett borde beteckningen "Northern Soul" syfta på norra delen av USA eftersom det var i det landet som musiken gjordes. Men här förknippas uttrycket alltså med diggar-skaror av musiken i norra England, något märkligt. Nåväl, det betydelsefulla är förstås att musiken är bra och visst är entusiasterna viktiga!

2008-10-10 @ 20:17:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0